Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Camperroute Zuid-Frankrijk

Wil je met een camperroute Zuid-Frankrijk ontdekken? Dan ben je aan het juiste adres bij camperhuren.nl! We hebben voor jou een route gemaakt, waarbij je kennis kan maken met de Franse cultuur, landschappen en bezienswaardigheden. We bieden diverse campers in elke soort en maat aan, om te huren of te kopen. In ons assortiment zit er altijd wel een camper bij die goed bij jouw reis past. We hebben een brede selectie van kleine en compacte campers, comfort campers tot luxe familiecampers. Met onze camperaanbod en uitgestippelde camperroute door Zuid-Frankrijk maak jij de leukste reis!

Onze huurcampers

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Verken Zuid-Frankrijk

Als je de keuze hebt gemaakt voor een campervakantie, heb je een scala aan bestemmingen. Zuid-Frankrijk is een mooie destinatie, het strekt zich uit vanaf het centraal plateau in de Alpen tot de monding van de rivier Garonne in de Golf van Biskaje. Hier bevinden zich de regio’s Nouvelle-Aquitaine, Occitanië, Provence-Alpes-Côte d’Azur en het zuiden van Auvergne-Rhône-Alpes, deze worden begrensd met de Pyreneeën. Frankrijk staat bekend om de romantiek, mode, wijn, kunst, kastelen, bergen, de Franse keuken en de Franse taal. Dat maakt dat Zuid-Frankrijk de perfecte vakantiebestemming is met een aangenaam klimaat, heerlijk eten en drinken en de vele bezienswaardigheden. Er is veel te zien en te doen. Ga daarom voor een campervakantie in het zuiden van Frankrijk!

Bezienswaardigheden

In Zuid-Frankrijk is er veel te zien en te doen: het is een prachtige omgeving langs de Middellandse zee met charmante stadjes en zon. We hebben voor jou de leukste en mooiste dingen op een rijtje gezet. Hiermee kan je met jouw camperreis de Franse cultuur opsnuiven en hoef je niks te missen van wat Zuid-Frankrijk allemaal te bieden heeft!

Zien wat het hele land te bieden heeft? Bekijk dan camperroute Frankrijk.

Provence-Alpes-Côte d’Azur

De bekendste regio van het zuiden is de Provence. Een chique omgeving die populair is voor beroemdheden en de liefhebbers van zon, zee en strand. De regio staat vooral bekend om het Filmfestival van Cannes, de luxueuze badplaatsen en de historische centra.

Het symbool van de Provence zijn de oneindige lavendelvelden die in de zomer volop in de bloei staan Langs deze planten zijn er verschillende routes die je kan lopen en snuif de frisse geuren op tijdens de bekendste lavendelroute tussen Montélimar en Nyons.
Ontdek een van de oudste steden van Europa en de oudste stad van Frankrijk: Marseille! De geschiedenis van de stad is te zien in kunst en de architectuur van gebouwen. Historie is hier in overvloed. De stad heeft mooie havens met vele boten en een bloeide cafécultuur.

Nouvelle-Aquitaine

De naam zegt het al: Nouvelle-Aquitaine is een nieuwe regio. Het is een stijlvolle kustplaats die beroemd is vanwege de combinatie van stranden, surfcultuur, eetgelegenheden en architectuur.

De hoofdstad is Bordeaux, de stad van wereldberoemde wijnen en rijke geschiedenis. Hier zijn er verschillende wijnproeverijen en er zijn prachtige herenhuizen, kerken, pleinen en musea te bezichtigen.
Place de la Bourse is een elegant stadsplein met paleisachtige gebouwen met daartegenover de rivier Garonne. Het is de mooiste plein van Frankrijk met een waterspiegel om de symmetrie van de gebouwen aan te tonen.

Occitanië

Occitanië is de huidige naam van de samengevoegde gebieden Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyreneeën. Deze grote nieuwe regio heeft veel bergen, stranden en veel bezienswaardigheden.

Carcassonne is een van de best bezochte plekken in Zuid-Frankrijk, omdat het een middeleeuwse citadel heeft die helemaal intact is! Dit is erg bijzonder en heeft een grote renovatie gehad waarbij leuke winkels en een grote overdekte markt bij is gekomen.
Vaar in een bootje onder de prachtige grotten van de Franse bergen. La Gouffre de Padirac is een bijzondere druipsteengrot waarbij je vaart op 100 meter diepte, op een ondergrondse rivier!

Zuiden van Auvergne-Rhône-Alpes

Het zuiden van Auvergne-Rhône-Alpes ligt ten noorden van de Provence. De regio grenst aan de Alpen en is daarom daarnaar vernoemd.

Ga de ongerepte natuur in en adem de frisse lucht in van de natuur, wandel door de Alpen! Er zijn schitterende berglandschappen en uitgestrekte meren. Zowel in de zomer als in de winter kan je heerlijk wandelen in de gebergtes van Frankrijk.
Leer veel over vulkanen en hun werking in de interessante wetenschapspark Vulcania. Je leert over de vulkanen wereldwijd en ook over die in de Auvergne. Er zijn veel interactieve onderdelen, rondleidingen en speeltuinen voor de kinderen.

Overnachten in je camper in Zuid-Frankrijk

Tijdens de campervakantie Zuid-Frankrijk mag je op elke plaats overnachten waar auto’s en bussen ook mogen parkeren, tenzij dit anders aangegeven wordt. Dit mag niet langer dan 7 dagen.
Op sommige plaatsen langs de snelweg mag je ook overnachten en hier mag je maximaal 24 uur staan. Deze plaatsen heten ‘aire de repos’ en hebben alleen basisvoorzieningen als toiletten en picknicktafels bijvoorbeeld. ‘Aires de service’ hebben uitgebreidere voorzieningen zoals een restaurant of een winkel. Deze hebben vaak een watertap of een plek om het toilet te legen. Let wel van tevoren op of je met een grote camper(vanaf 3500kg) mag staan.
Je kan ook overnachten op speciale ingerichte camperplaatsen, voor maar een paar euro per nacht. Ook heb je door het zuiden van Frankrijk overal campings staan waar je kan overnachten, dan heb je meer faciliteiten.
Kamperen in de natuur is ook een optie, maar voor wildkamperen in Zuid-Frankrijk is het belangrijk om eerst toestemming te krijgen van de grondeigenaar of de politie.

Handig om te weten

Voor de camperroute Zuid-Frankrijk zijn er belangrijke dingen om al op orde te hebben of al te weten, dit is voor jou hieronder op een rijtje gezet.

  • Een milieusticker voor in grote Franse steden is verplicht, het is een geldig bewijs dat een voertuig aan de emissienormen voldoet.
  • Een dodehoeksticker voor voertuigen boven de 3,5 ton is verplicht.
  • In Frankrijk wordt er tol geheven op de snelwegen.
  • Je bent verplicht om veiligheidshesjes en een gevarendriehoek binnen handbereik te hebben.
  • Wildkamperen wordt niet verboden door de nationale regelgeving, maar lokaal kan dit verschillen.

Bekijk onze inspiratiepagina!

Meer weten over de reizen die je kunt maken met onze campers? Bekijk dan onze inspiratiepagina! Wij voorzien jou graag van de beste tips, zodat jij het maximale uit jouw campervakantie haalt. Ga op avontuur met Camperhuren.nl

Doe inspiratie op!

Welke camper past bij jou?