Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Frankrijk

Met een camperreis Frankrijk ga je voor een veelzijdige trip met veel hoogtepunten. Zo is Frankrijk dé ideale bestemming voor vakantie en heeft het land van alles te bieden. Ga heerlijk relaxen aan de Franse kust of geniet van de sfeervolle karakteristieke dorpjes. Proost in één van de vele wijngaarden óf ga voor een romantisch bezoekje aan de hoofdstad Parijs. Door ons ruime aanbod campers kan iedereen de Franse landschappen verkennen. Ga na met hoeveel personen je bent én wat voor faciliteiten je wilt. En start met je ontdekkingsreis. Laat je inspireren!

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Camperroute door Frankrijk

Een camperreis Frankrijk beschikt over uitstekende faciliteiten voor campers. Sterk zelfs, (bijna) iedere camping beschikt over speciale plaatsen die gereserveerd zijn voor camperreizigers. Tijdens de campervakantie door het Franse landschap is het goed om te weten dat het toegestaan is om maximaal 24 uur op een parkeerplaats naast de snelweg te verblijven. Op een normale parkeerplaats mag je 7 dagen verblijven, mits het niet anders is aangegeven. Helemaal vrij kamperen mag níet in Frankrijk. Tóch kan je aan de landeigenaren toestemming vragen om onderling iets te regelen.

Verder staat een camperreis Frankrijk bekend om de tolwegen. Het is dan ook belangrijk om hiervoor een badge aan te vragen. Dit kan bij één van de velen grenspoortjes. Ook kan je ervoor kiezen om voor alternatieve camperrondreizen langs de tolwegen te gaan. Hiermee ontdek je het land op een toeristische manier dat ervoor zorgt dat je unieke én pittoreske dorpjes tegemoet gaat. In de winter op reis? Houd dan rekening met het feit dat sneeuwkettingen én winterbanden verplicht (kunnen) zijn. Als dit het geval is staat dit aangegeven.

Regelgeving in Frankrijk

Bij een camperreis Frankrijk is het belangrijk om bewust te zijn van het feit dat de regelgeving af kan wijken. Zo is het verboden om flitspaalsignalering aan te hebben staan. Ook is het verboden om op je telefoon te zitten in een camper. Dit klinkt natuurlijk volkomen logisch, maar dit is anders dan in Nederland. Als je met de camper stilstaat langs de weg is het namelijk ook níet toegestaan om op je telefoon te zitten. Hiervoor kunnen dan ook boetes uitgedeeld worden. Verder heeft Frankrijk verschillende milieuzones waar rekening mee gehouden moet worden. Het is dan ook belangrijk dat een milieusticker op tijd wordt aangevraagd. Ga na of een camper huren 6 personen voldoet aan de normen. De precieze eisen zijn verder te vinden op de website van NKC.

Plaatsen camperreis Frankrijk

Omdat Frankrijk enorm groot is kan je moeilijk alles zien tijdens een camperreis. Daarom is het ook van belang om de camperreis Frankrijk van tevoren te plannen. Het is erg leuk om grotere steden als Parijs én Bordeaux een keer gezien te hebben. Maar, Frankrijk is méér dan deze bekende grote steden. En daarom hebben wij ook wat kleinere plaatsen op een rijtje gezet die een tussenstop verdienen. Laat je hieronder verrassen door een (over)dosis inspiratie én ontdek de verborgen parels van Frankrijk.

Mont Saint-Michel

Dit eiland ligt in Normandië (Noord-Frankrijk) en is absoluut een bezoek waard tijdens een camperreis Frankrijk. Op eerste oogopslag is het al een adembenemende plaats. En wij mogen alvast verklappen dat dit nog alleen maar mooier wordt! Ook zijn hier genoeg activiteiten te doen. Loop door het karakteristieke centrum. Bezoek de abdij La Merveille. En benut een mogelijkheid tot wadlopen mét gids.

Nancy

Deze Franse stad is gelegen in het noorden van Frankrijk. Nét onder Luxemburg om precies te zijn. Ondanks dat Nancy vrijwel altijd op de route richting het zuiden ligt laten veel camperreizigers hier géén tussenstop. En dat zien wij absoluut als een gemiste kans. Nancy heeft dan ook veel te bieden zoals diverse musea. Naast de kunst kan je ook een prachtig paleis bezoeken waar genoeg werken en sculpturen te vinden zijn. Het plein van Nancy is het mooiste van Frankrijk en heeft daarmee een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst ingenomen.

Monts d’Azur

Ga op safari in Frankrijk. Hiervoor moet je wel iets verder naar het zuiden van Frankrijk trekken. Richting de Cote d’Azur vind je namelijk de prachtige plaats Monts d’Azur. Met de safari word je namelijk in een échte safari-jeep rondgeleid door het wildreservaat van Monts d’Azur. Hier vind je prachtige paarden, buffels, zwijnen én herten. Ideaal om als échte avonturier deze wilde dieren te spotten. Dit is dan ook bij uitstek geschikt om met de kinderen naar toe te gaan.

Verleg je grenzen

Natuurlijk is Frankrijk níet de enige camperbestemming die geschikt is voor een onvergetelijke reis. En daarom bieden wij ook nog meer inspiratie aan om je (letterlijk) op weg te helpen. Van begin tot eind zorgen wij er zo voor dat je volledig ontzorgd wordt. Hierdoor kan je zonder rompslomp op vakantie en rest je niets meer dan zorgeloos te genieten. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s.

Welke camper past bij jou?