Contact

Camperreis Frankrijk

Met een camperreis Frankrijk ontdekken? Wij helpen jouw graag verder! Frankrijk is een ideale bestemming voor jouw vakantie. Frankrijk heeft van alles te bieden. Zo kun je lekker relaxen aan de Franse kust. Ook kun je genieten van de sfeervolle karakteristieke dorpjes, proosten in een van de vele wijngaarden of de romantiek van Parijs opzoeken. Wij nemen je in dit artikel mee door Frankrijk!

Een camperreis is geen camperreis zonder camper van Camperhuren.nl. Wij verhuren verschillende modellen waarmee jij gerust jouw camperreis Frankrijk mee kunt maken. Van grote gezinnen tot aan stellen, wij vinden samen een passende camper voor jouw reisgezelschap! Bekijk hieronder alvast ons assortiment beschikbare campers, of ga alvast naar de pagina van camper huren.

Onze huurcampers

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week

Met de camper door Frankrijk

In Frankrijk zijn er uitstekende faciliteiten voor campers, sterker nog (bijna) alle campings hebben speciale plekken voor camperreizigers. Tijdens jouw camperreis Frankrijk is het toegestaan om maximaal 24 uur op een parkeerplaats naast de snelweg te verblijven en 7 dagen op een gewone parkeerplaats, mits daar niks is aangegeven dat het niet mag. Vrij kamperen is verboden in Frankrijk, maar met toestemming van landeigenaren valt er zeker iets te regelen.

In Frankrijk zijn er een aantal tolwegen, het is dus belangrijk om een badge aan te vragen. Dit kan bij de grenspoortjes. Je kunt er ook voor kiezen om alternatieve routes die naast de tolwegen lopen te volgen. De wegen waarbij deze alternatieve route niet aanwezig is, zijn ook geen tolwegen.

Tijdens de winter zijn sneeuwkettingen en winterbanden verplicht waar aangegeven. Is jouw camper niet voorbereid op deze omstandigheden? Dan kun je bij ongelukken aansprakelijk gesteld worden.

In Frankrijk gelden ook nog een aantal regels waar in Nederland geen sprake van is. Tijdens jouw camperreis Frankrijk is het verboden om flitspaalsignalering aan te hebben staan. Ook is het ten strengste verboden om op je telefoon te zitten in de camper. Logisch, zou je denken, maar zelfs als jouw camper stilstaat mag je geen telefoon in je handen hebben. Hiervoor kunnen boetes worden uitgedeeld.

In Frankrijk zijn er verschillende milieuzones ingesteld. Het is dus belangrijk dat je een sticker op tijd aanvraagt die aantoont dat jouw camper voldoet aan de norm. Weten wat de precieze eisen zijn? Lees verder op de website van NKC.

Bekijk de checklist op NKC

Dit moet je zien!

Het is erg populair om een camperreis door Frankrijk te maken. Het is erg leuk om de grotere steden als Parijs en Bordeaux een keer gezien te hebben, maar in dit artikel nemen we je mee naar de plekken die niet meteen voor de hand liggend zijn. Zo ontdek jij ook de verborgen parels van het land.

Mont Saint-Michel is een eiland in Normandië, Noord-Frankrijk dus. De eerste oogopslag op de stad is al adembenemend en het wordt alleen maar mooier. Er zijn genoeg activiteiten te doen. Zo kun je door het karakteristieke centrum lopen en de abdij La Merveille bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om te wadlopen met een gids.

Nancy is een stad, gelegen in het noorden. Precies onder Luxemburg. Nancy ligt vrijwel altijd op de route richting het zuiden, maar veel camperreizigers maken hier geen stop… Absoluut een gemiste kans! Nancy heeft veel te bieden. Er zijn erg veel musea te vinden, maar om kunst te zien hoef je daar niet persé heen. Je kunt ook het paleis bezoeken. Op Place Stanislas zijn genoeg werken en sculpturen te vinden. Dit plein is het mooiste van heel Frankrijk en heeft daarom ook een plekje op de werelderfgoedlijst ingenomen.

Safari in Frankrijk?! Ja dat kan! Voor de safari moet je iets verder naar het zuiden trekken, richting de Côte d’Azur. Met de safari word je in een échte safari-jeep rondgeleid door het wildreservaat van Monts d’Azur. In het gebied kun je de prachtige paarden, buffels, zwijnen en herten spotten. Leuk om met de kids te doen!

 

Met de camper op pad

Toch een keer verder dan een camperreis Frankrijk? Bekijk dan onze inspiratiepagina. Wij helpen jou graag bij het organiseren van jouw vakantie. Bekijk bijvoorbeeld:

Wij hebben een ruim aanbod campers, er is er altijd wel een die bij jouw reisgezelschap past. Je kunt er ook voor kiezen om bij ons een camper te kopen. Wij hebben jonge occasions die nog vele mooie reizen kunnen maken. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het hieronder!

Camper kopen

Welke camper past bij jou?