Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Gezinscamper

Een gezinscamper is de basis van onvergetelijke herinneringen. En zeg nou zelf: wat is de eerste (vakantie)herinnering vanuit jouw jeugd? Veel personen herinneren zich de lange én gezellige reis in een camper via de Route de Soleil. Of gewoon in ons eigen landje. Ongeacht waar je heen ging heb je met de camper een ultiem gevoel van vrijheid ervaren. Iedereen die in zijn jeugd gekampeerd heeft staat gegarandeerd de rest van z’n leven open voor avontuur. En kan niets anders dan de natuur omarmen. Wij weten dan ook als geen ander hoe het is om met een gezinscamper van jongs af aan op pad te gaan. Daarom hopen wij ook dat je dit avontuur met het hele gezin aan durft te gaan!

Gezinscamper huren

Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Wat is dé ideale gezinscamper?

Het mag duidelijk zijn dat een Alkoof camper vaak als eerste genoemd wordt als het om een gezinscamper gaat. Dit type camper herken je eenvoudig aan een enorme bult op het dak boven de bestuurderscabine. Sommige personen vinden dit níet altijd even fraai ogen. Wel zorgt het altijd voor een fraai tweepersoonsbed waardoor de zithoek omgebouwd kan worden tot een bed voor twee kinderen. Ook profiteer je bij Alkoof modellen van genoeg ruimte wat het des te meer een ideale gezinscamper maakt! En omdat ook trouwe viervoeters soms tot het gezin behoren is een camper huren met een hond een mogelijkheid om over na te denken.

Naast de vele voordelen is het wel een feit dat een Alkoof camper minder gestroomlijnd is dan andere modellen. Hierdoor is de gezinscamper iets gevoeliger voor de wind. Wat op zijn beurt weer leidt tot hogere brandstofkosten. Verder is het zicht vanuit de cabine iets minder vanwege de overhangende Alkoof. Daarom is het dus éxtra opletten bij uitstekende dakplaten of mooie uithangborden. Dit is dan ook iets om vooraf goed rekening mee te houden voordat je op weg gaat.

Camperreis met de kinderen

Een campervakantie die helemaal in het teken staat van je kinderen: dat is ideaal met een gezinscamper! Waarom? Dat komt omdat er voor kinderen niets leuker is dan de hele dag rondrennen én andere kinderen leren kennen. Zo kunnen de meest luxe hotels vaak niet tippen aan het avontuur van een camperreis. Plezier is gegarandeerd voor kinderen. Campings zijn namelijk een plaats waar enorm veel leeftijdsgenootjes zijn die elkaar kunnen vermaken. Ook is er vaak een animatie aanwezig die verschillende activiteiten met de kinderen onderneemt.

Zelfs met een kleinere baby is het mogelijk om met een gezinscamper op reis te gaan. De camper is namelijk altijd een veilige omgeving voor je kinderen. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet als je met jongere kinderen op reis wilt gaan.

  • Houd rekening met een schaduwplaats
  • Let op hoogteverschillen
  • Ga voor vangnetjes bij hogere bedden
  • Speciale babytentjes voor op bedden (tot 1,5 jaar)
  • Zorg voor auto- en kinderstoeltjes

Verschillende type gezinscampers

Bij het kiezen van een gezinscamper is het type enorm van belang. De keuze hiervoor begint met het aantal personen die meegaan op reis. Bij een camper huren 6 personen kom je (hoogstwaarschijnlijk) bij een ander type uit dan met 2 personen. Je wilt namelijk niet hebben dat je kinderen helemaal achterin de camper zitten zodat je geen contact met hen kan hebben. Zo wil je namelijk makkelijk én veilig met hen in contact kunnen staan tijdens een lange reis. Ook is het goed om na te denken over de voorziening van een kinderzitje. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn is dit namelijk verplicht in veel landen. Tot en met 8 jaar is het namelijk veelal verplicht om gebruik te maken van een kinderzitje. Voor verdere vragen hierover kan je altijd contact met ons opnemen.

Ga eerst voor een camper huren

Vanuit onze ervaring weten wij als geen ander dat een gezinscamper uitkiezen lastig is. Daarom raden wij ook aan om eerst voor een camper huren weekend te gaan voordat je er uiteindelijk eentje koopt. Tijdens een campervakantie kom je er namelijk pas écht achter aan welke eisen een camper moet voldoen. Als je er dan achterkomt dat je verschillende elementen mist kan je hier bij het kopen van een camper vervolgens rekening mee houden. Zeker met (kleinere) kinderen kan het namelijk fijn zijn om over bepaalde voorzieningen te beschikken. Ook hierbij kan je vooraf altijd advies op maat vragen. Vanuit onze ervaring denken wij dan graag met je mee om uiteindelijk tot een juist type gezinscamper te komen. Op naar een onvergetelijke campervakantie!

Welke camper past bij jou?