Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Natuurcamping Ardennen

Een natuurcamping Ardennen is in het prachtige België of Luxemburg natuurlijk niet te missen. Toch zijn er officieel maar een paar campings die de titel van natuurkampeerterrein mogen dragen. Maar, daarnaast zijn natuurlijk tal van andere campings die volgens ons ook zeker het stempel natuurcamping verdienen. Een overdosis charme met de mogelijkheid tot het stoken van een kampvuurtje draagt hier onder anderen aan bij. Ook zijn tussen de vele trekkersveldjes open terreinen te vinden waar je helemaal terug kan gaan naar de basis om hierna verder de natuur in te trekken met de camper. Laat je inspireren!

Camper huren

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

1. Camping Beau Reve

Dit is de enige camping in dit lijstje die officieel de titel van natuurkampeerterrein mag dragen. En natuurlijk dus ook de naam als natuurcamping Ardennen eer aan doet. De Nederlandse campingeigenaren snappen dan ook als geen ander wat kamperen inhoudt. Ontsnap aan de drukte van thuis, kom tot rust in de natuur en zoek zelfstandig een favoriet plekje uit tijdens een campervakantie. Kajakken, fietsen, vissen en wandelen zijn ideale activiteiten met deze camping als uitvalsbasis. Ook paintballen, rotsklimmen of abseilen zijn avontuurlijke uitjes. Lees meer op de website.

2. Camping De Challes

Dit is een kleine camping die in is te delen in twee delen. Namelijk een ingang met vlakke platen voor campers en caravans. Vraag of je met compacte campers occasions op het trekkersveldje mag staan en geniet van een rustgevend beekje. De camping ligt dichtbij het Spa- Francorchamps circuit. Rond mei zijn vaak de eerste tentjes op het veld te vinden, waar het over het algemeen het hele jaar door rustig blijft. Meer info vind je op hier.

3. Camping Tro Do Way

Scherm je camper beschut af tussen de verschillende bomen op deze natuurcamping Ardennen. Zo biedt de camping Tro Do Way alles om uit te groeien tot een favoriete camping. Een groot open veld en knusse plekjes langs de rivier dragen onder anderen bij aan dit charme offensief. Het gevoel om middenin de natuur te overnachten bekruipt je en wordt helemaal compleet door voor het slapen nog een kampvuur aan te steken. Meer weten? Ga naar de website.

4. Camping de la Cascade

Deze camping is ideaal voor de kampeerder die zich willen onttrekken van het massatoerisme dat af en toe op een natuurcamping Ardennen te vinden is. Ga rustig aan het water vissen of pootje baden zonder gestoord te worden door mede vakantievierders. Een eigen kampvuurtje is hier niet toegestaan, maar wél is er een grote kampvuurplaats waar je een praatje kan maken onder het genot van een Belgisch (speciaal)biertje. Verder lezen? Dat kan hier.

5. Camping Aux Sources De Lescheret

Nog zo’n natuurcamping Ardennen die spreekwoordelijk overstroomt van de charmes. Het ligt aan een klein zwemmeertje dat hier ongetwijfeld aan bijdraagt. Ook mag deze camping zich ondanks dat het geen animatieteam of groot zwembad heeft populair achten. Dit heeft het dan ook met name te danken aan de rust die de camping heeft. Middenin het heuvelachtige landschap dat Belgisch Luxemburg je te bieden heeft. Meer weten? Lees verder.

Tip: geen trek om naar de Ardennen te rijden? Bekijk dan onze camperroutes Nederland

 

 

Welke camper past bij jou?