Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Navigatie voor camper

Een navigatie voor camper is tegenwoordig onmisbaar. Waar we in het verleden nog met wegenkaarten en straatboekjes moesten navigeren, is dit tegenwoordig (gelukkig) verleden tijd. Iemand moest toen in de camper fungeren als navigator, wat ongetwijfeld heeft geleid tot een verhitte sfeer. Niet voor niets dat de meeste camperreizigers dan ook gebruik maken van een navigatiesysteem. Wij lichten graag toe wat de opties zijn, waar je rekening mee moet houden én waar wij je mee kunnen helpen.

Campers huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Los navigatiesysteem

De voordelen van een los navigatiesysteem is dat het in meerdere voertuigen te gebruiken is. Ook kan de bestemming of route met dit type navigatie voor camper al binnenshuis ingesteld worden. De plaats in de camper kan je zelf uitzoeken én ook eventuele updates zijn zelfstandig te installeren. Tóch zijn er ook nadelen van een los navigatiesysteem tijdens een campervakantie. Zo is het gevoelig voor diefstal en zijn er vervelende opladers en snoeren voor nodig. Ook is het voor het installeren van updates vaak een computer nodig.

Ingebouwd navigatiesysteem

Een duidelijk voordel van een ingebouwd navigatiesysteem is dat het systeem er netjes uitziet én op een vaste plaats zit. Daarom heb je geen gedoe met zwervende snoeren of opladers tijdens een camperreis Europa. Maar, ook een ingebouwde navigatie voor camper heeft te maken met nadelen. Zo zijn deze over het algemeen duurder, zijn deze níet in andere voertuigen te plaatsen én moeten de updates (vaak) uitgevoerd worden door een garage. Ook blijkt dat deze dan vaak al verouderd zijn op het moment van installeren.

Navigatie-apps

Even een andere soort navigatie voor camper. Voordelen van navigatie-apps zijn dat een smartphone of tablet voor meer toepassingen gebruikt kunnen worden. Ook heeft tegenwoordig (bijna) iedereen een smartphone bij zich én zijn de updates van een app gemakkelijk op de smartphone of tablet uit te voeren. Nadelen zijn het vaak kleine scherm dat in het niet valt bij compacte campers occasions.

Handige checklist

Naast de keuze tussen een losse, ingebouwde of app als navigatie voor camper zijn er natuurlijk meerdere punten van belang. Om je hier een zo goed mogelijk beeld van te geven hebben wij hieronder een checklist opgesteld waarover je nog meer na kan denken.

  • Scherm & interactie van de navigatie
  • Kaarten & visuele weergave van de navigatie
  • Invoer van bestemming én nuttige plaatsen van de navigatie
  • Routes van de navigatie
  • POI (Places Of Interest) binnen de navigatie
  • GPX-routebestand binnen de navigatie

Huur een navigatie bij ons

Vanuit onze ervaring weten wij als geen ander wat het nut van praktische extra’s kan zijn. Daarom bieden wij ook een navigatie voor camper aan om je te begeleiden door de mooiste landschappen op Europese bodem. Een navigatie huren bij ons gaat mét campings en camperplaatsen zodat je precies kan zien waar je in de omgeving kan overnachten. Vanaf €4,- per dag ga je al goed voorbereid op pad met een up-to-date navigatie van ons. Laat de reis maar beginnen!

Welke camper past bij jou?