Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Occasion buscamper

Een occasion buscamper is grof gezegd een bestelwagen die is omgebouwd tot een compacte camper. Gekenmerkt door een efficiënte inrichting zodat alles erin past. Een zithoek, een keuken, een bed. En vaak zelfs ook nog een douche en toilet. Ideaal om dus in alle vrijheid te genieten van een welverdiende vakantie. Met je partner of met het hele gezin. Gemakkelijk te parkeren op de parkeerplaats. Of om ook doordeweeks te gebruiken buiten de vakanties om. Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken van een geschikte occasion buscamper!

Occasion buscampers

Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023

Wat is er allemaal mogelijk met een occasion buscamper?

Waar een buscamper van origine een simpele bestelbus is, ontbreekt het dan ook vaak aan de ruimte. De bedmaten zijn doorgaans beperkt. En ook het meubelwerk is vaak krap geplaatst om het allemaal te laten passen. De cabinestoelen zijn vaak riant met een hoog zitcomfort. Verder heeft een occasion buscamper – in vergelijking met normale campers – een beperkte opslagruimte. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen te bedenken als je erachter komt dat je ruimte tekort komt! Zelfs een camper huren met een hond is dan mogelijk.

Wat deze oplossingen zijn? Het is mogelijk om een hefdak te plaatsen. Hierdoor ontstaan niet alleen twee éxtra slaapplaatsen. Ook zorg je er hier namelijk direct voor dat je extra stahoogte creëert. Als je nog meer ruimte nodig hebt zien wij in de praktijk ook dat er een bijzettentje aan een buscamper geplaatst wordt. Zéker als je met kinderen op campervakantie gaat, vinden zij het vaak leuk om een eigen slaapruimte te hebben. Houd er wel rekening mee dat iedereen een zitplaats moet hebben in de bus mét gordel. De grote schuifdeuren aan de zijkant van een buscamper zorgen er verder voor dat relatief veel warmte verloren gaat.

Kamperen als nooit tevoren

Zoals je merkt kent een occasion buscamper dus enkele nadelen ten opzichte van een reguliere camper. Ondanks deze nadelen durven wij wel te stellen dat deze alsnog populairder is dan ooit! Zo kan je een buscamper gemakkelijk besturen en manoeuvreren omdat het een kleinere omvang heeft. Ook het brandstofverbruik is een stuk zuiniger waardoor je veel geld kan besparen. Verder ervaar je het kampeergevoel als nooit tevoren doordat je enigszins teruggaat naar de basis. Ervaar hoe het is om in de ochtend wakker te worden en door het hefdak de natuur ziet ontwaken. Prachtig, toch?

Over het algemeen biedt een buscamper occasion plaats aan (slechts) twee tot vier personen. Mocht je dus voor een camper kopen 6 personen gaan dan ligt een ander type camper wellicht meer voor de hand. De lengte van een buscamper ligt ergens tussen de 4,5 en 6 meter. En de hoogte tussen de 1,8 en 2,5 meter. De voornaamste voordelen zijn dat een buscamper flexibel in gebruik is, het compacte afmetingen kent én hierdoor het brandstofverbruik relatief voordelig is. Hiertegenover zijn de nadelen dat het een beperkte ruimte heeft, de schuifdeur voor warmteverlies zorgt, het comfort als minder ervaren kan worden, het een relatief hoge aanschafprijs heeft én er niet altijd sanitair aanwezig is.

Buscamper huren bij Camperhuren.nl

De nieuwste trends en ontwikkelingen. Daar zijn wij continu naar op zoek. Daarom zijn wij uiteindelijk ook meegegaan met de trends van occasion buscampers. Sinds kort verhuren wij dan ook onze eigen buscamper die voldoen aan de eisen. Zo moet je onder anderen rekening houden met de lengtematen. Zeker omdat de Nederlanders over het algemeen iets langer zijn. Het is dan soms ook lastig om een buscamper te vinden die aan alle wensen voldoet. Sinds wij dit wél in ons aanbod opgenomen hebben betekent dit dus goed nieuws voor alle buscamperfans! Probeer een camper huren weekend dan ook eens bij ons uit.

Alternatieven voor een buscamper occasion

Een buscamper occasion is niet de enige campersoort die gekenmerkt wordt door een compact karakter. Ook half-integraal campers komen namelijk deels overeen met buscampers. Zo is dit type camper ook enorm compact van aard en is deze perfect ingericht om iedere vierkante centimeter optimaal te benutten. Een kleine camper kopen is ook nog eens ideaal als je gemakkelijk de weg op wilt gaan en wilt genieten van een perfect rijcomfort. Ook het brandstofverbruik is lager waardoor we wel van een win-winsituatie kunnen spreken!

Welke camper past bij jou?