Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Reizen met camper

Tijdens het reizen met camper geniet je van alle vrijheid die een camperreis te bieden heeft. Tijdens deze reis kan je gaan én staan waar je wilt. Het is dan ook super gezellig omdat je met elkaar leeft op slechts een aantal vierkante meters. Hierdoor geniet je continu van de aanwezigheid van elkaar. Ook ben je met een camperreis in staat om avontuur met comfort te combineren. Zo proef je namelijk van het avontuurlijke kampeergevoel dat ontstaat in de vrije natuur. Tegelijkertijd behoudt je de nodige luxe én comfort door met een camper op reis te gaan. Je hebt namelijk meer ruimte dan een reis met auto óf vliegtuig!

Gezinscamper huren

Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Voorbereiding van een camperreis

Wij helpen je graag om goed voorbereid te beginnen met reizen met camper. Het is volgens ons dan ook verstandig om voor een makkelijke bestemming te gaan. Eentje met veel aanbod van campings. En waar de wegen zo goed mogelijk onderhouden zijn. Tijdens een reis kan je afwisselen tussen verschillende manieren. Ga voor wildkamperen, een camperplaats óf juist een reguliere camping. Boek een staanplaats. Of ga juist op de bonnefooi op pad met de camper. Bij laatstgenoemde manier stuit je namelijk vaker dan eens op een prachtige plaats die je vooraf nog níet in gedachte had! Wel is dit met name buiten het hoogseizoen aan te raden, zodat je altijd nog een overnachtingsplekje kan vinden.

Camper huren of kopen?

Vanuit onze ervaring kom je tijdens het reizen met camper er pas écht achter wat je allemaal nodig hebt tijdens een camperreis. Daarom raden wij ook aan om eerst een camper te huren, voordat je deze koopt. Allereerst kom je er hierdoor achter of het camperen an sich überhaupt wel voor jou is weggelegd. Als dat het geval is kan je de keuze voor een camper vervolgen. Ga na welke voorzieningen je wel én niet wilt hebben. En maak de juiste keuze tussen verschillende type campers. De keuze voor een juiste camper begint bij het aantal personen dat meegaan op reis. Bij een camper huren 6 personen kom je uiteindelijk ook op een ander type camper uit. Kies hierna tussen een camperbus, alkoof camper, half integrale camper óf een integraal camper.

Wat zijn de vereisten van reizen met camper?

Als je gaat reizen met camper is het ook van belang om na te gaan of je voldoet aan de juiste vereisten. Het is dan ook aan te raden om na te gaan of je over het juiste rijbewijs beschikt. Bij een rijbewijs B mag je een camper besturen van maximaal 3.500 kg. Uiteindelijk spelen deze vereisten dus ook een rol of je voor een grote of kleine camper gaat. Afhankelijk van deze keuzes verandert ook direct de luxe die je van een camper mag verwachten. Het is in ieder geval van groot belang dat je de camper kent. Zéker als je door kleine dorpjes en smalle wegen gaat moet je weten wat de afmetingen en gewichten zijn. Ook is het belangrijk om te weten waar de water- en brandstoftank zitten.

Verder moet je bij het reizen met camper over de nodige documenten beschikken. Het eerste waar je natuurlijk aan moet denken is een rijbewijs en identiteitskaart. Hier zullen de meeste reizigers wel aan denken. Maar, het is ook belangrijk om een kentekenbewijs, autoverzekering en groene kaart geregeld te hebben. Afhankelijk van het land waar je heen reist zijn ook nog de nodige vignetten en milieustickers vereist. Ga dus goed na wat de specifieke regels in het land zijn waar je naartoe reist. En kom achteraf niet voor (onaangename) verrassingen te staan tijdens een camper huren weekend.

Praktische zaken bij een camperreis

Bij een camperreis is het belangrijk om rekening te houden met extra kosten. En daarmee bedoelen we dus de kosten naast het huren óf kopen van een camper. Hieronder hebben wij alvast een mooi lijstje gemaakt waar je rekening mee moet houden.

 • Brandstof
 • Overnachtingen
 • Tolwegen
 • Vignetten en milieustickers
 • Boodschappen

Naast de kosten hebben wij ook nog wat praktische tips voor je klaargezet. Allereerst is het hiervoor belangrijk dat je de rijstijl op de weg aanpast. Ook dien je een goed zicht op de weg te hebben. In de camper zelf is het belangrijk dat je alles netjes en goed opbergt. Vergeet hierbij niet de kastjes netjes te sluiten om te voorkomen dat alles door de camper heen gaat rollen. Zorg verder dat je de elektra aansluit en gasfles goed open- en dicht draait. Ook is het aan te raden om een noodpakket bij te hebben met wat je kan eten. Verder moet je weten wat de verkeersregels op bestemming zijn. En als je voor een camper huren met een hond gaat dan moet je hier vooraf ook goed over nadenken.

Tip: vergeet natuurlijk niet om je eigen favoriete roadtrip playlist samen te stellen én grijs te draaien

Reizen met camper: wat heb je nodig?

Het blijft voor iedere campervakantie een dilemma: het inpakken. Als je gaat reizen met camper heb je natuurlijk vaak de nodige ruimte om in te pakken. Voorkom alleen dat je onnodig veel spullen meeneemt. En juist de belangrijke spullen vergeet. Daarom hebben wij een ruime beschrijving die alvast als begin van je inpaklijst kan dienen. Natuurlijk is het vervolgens aan jou zelf om dit lijstje verder aan te vullen…

 • Slaapspullen (dekbed, kussen en beddengoed)
 • Wc papier (liever een rolletje teveel dan te weinig…)
 • Waterkoker
 • Stekkers voor stroom op de camping (dus: inclusief verlengsnoer om je eigen elektronica op te laden)
 • Camper navigatiesysteem
 • Handdoeken
 • Zaklamp
 • Veiligheidsonderdelen (brandblusser, extra wiel, gevarendriehoek, etc.)
 • Kampeeruitrusting (uitklapbare tafel, kampeerstoelen, complete kampeerset, potten, pannen, koelbox, etc.)
 • Jerrycan
 • Omvormer (om er zeker van de tijd dat je elektriciteit kan gebruiken van de batterij van de camper)

Welke camper past bij jou?