Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Zelfvoorzienende camper

Ga voor een zelfvoorzienende camper met eigen keuken, douche en toilet. Ideaal om op vakantie te gaan met de nodige luxe. Als het ware neem je hiermee een huis op wielen mee. En dat merk je dus ook: ervaar de enorme vrijheid die hierdoor ontstaat. En ben zelfs niet meer afhankelijk van de nodige voorzieningen op een camping. De mate waarin een camper zelfvoorzienend is kan nog verschillen. Maak dan ook nog de nodige keuzes tussen een vast sanitair of een mobiel sanitair. Ook kan je voor eigen elektriciteit zorgen of dit vanuit een camping regelen. Kom erachter hoe een zelfvoorzienende camper je écht alle vrijheid in de wereld geeft!

Zelfvoorzienende campers huren

Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Wat is een zelfvoorzienende camper?

Onder een zelfvoorzienende camper wordt verstaan dat je kunt voorzien van de eigen verzorging. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van de sanitaire voorzieningen op een camping. Zorg ervoor dat je een eigen voorraad van vers water hebt die je kan verwarmen om van een warme douche te profiteren. En dat je water opvangt om te gebruiken bij het koken en het douchen. Ook is een toilet geen overbodige luxe bij een zelfvoorzienende camper. Ook onderweg kan je dan eenvoudig toiletteren zonder op zoek te moeten naar een plaats waar je dit kan vinden.

Noodgedwongen zitten de zelfvoorzienende campers sinds de coronaperiode in de spreekwoordelijke lift. Logisch, gezien toiletgebouwen vaak nog lang gesloten bleven. Daarom hebben veel Nederlanders ontdekt hoe gemakkelijk het is om zich in hun eigen in de behoeftes te voorzien. Als je dit ook wilt ontdekken raden wij aan om eerst voor een camper huren te gaan. Kom erachter wat je allemaal in een zelfvoorzienende camper wilt hebben. Als dit duidelijk is en het reizen met een camper bevalt, kan je altijd voor een kleine camper kopen gaan. Zo weet je zeker dat dit een camper is die aan alle wensen en eisen voldoet.

Mobiel of vast sanitair

De mate van zelfvoorziening kan natuurlijk verschillen. Een goed voorbeeld hiervan is het sanitair. Waar onze jonge campers vaak zijn voorzien van een vast toilet en douche, is het ook mogelijk om hier een tussenweg in te vinden. Bijvoorbeeld bij een kleine buscamper kopen. Ga dan voor een mobiel toilet die je eenvoudig in de camper kan plaatsen. Om zo alsnog jezelf te voorzien in de (noodzakelijke) behoeftes. Ook een douche is tegenwoordig eenvoudig mobiel toe te voegen aan een campers. Houd hierbij wel rekening mee dat dit op veel campings niet is toegestaan. Logisch, gezien het feit dat de shampoo vaak wegloopt op de grond. Als je hierover twijfelt kan je het beste vooraf contact opnemen met de camping. Ook moet je bepalen hoe het water voor de douche verwarmt wordt. Laat je dit opwarmen door de zon, of door de camper zelf.

Elektriciteit camper

Naast een mobiel of vast sanitair is een keuken ook een absolute must in een camper. Zo kan je namelijk voor eigen eten zorgen op een camperreis Europa. Om dit gemakkelijker te maken is het aan te raden om bijvoorbeeld een zonnepaneel op de camper te plaatsen. Dit draagt bij aan de zelfvoorziening omdat je niet meer afhankelijk bent van een stroomvoorziening op een camping zelf. Ook wild kamperen is dus mogelijk, wat het aantal plaatsen waar je kan overnachten ineens enorm vergroot! Zo ervaar je dus echte vrijheid die met een zelfvoorzienende camper eenvoudig binnen handbereik is.

Profiteer van de vrijheid

Ga goed voorbereid op pad om échte vrijheid te ervaren. Houd rekening met praktische zaken als het legen van je toilet. Ga na of dit op een camping gefaciliteerd wordt, of hoe je dit anders kan regelen. Dan weet je zeker dat de camperreis zorgeloos gaat verlopen en je niet voor verschillende problemen komt te staan. Omdat wij zelfvoorzienende campers verhuren weten wij als geen ander dat dit de campervakantie naar een nieuwe niveau van ‘vrijheid’ brengt. Waar veel kampeerders er tegenop zien om voor eigen zelfvoorziening als sanitair te zorgen, durven wij wel te stellen dat dit niets voorstelt. Bij onze campers is dit namelijk niet moeilijk en is het juist een groot voordeel!

Welke camper past bij jou?