Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Finland

Begin jouw camperreis Finland bij Camperhuren.nl! Het is prachtig om met de camper door Scandinavië te trekken. Meeste mensen denken meteen aan NoorwegenZweden en Denemarken. Finland mag zeker niet vergeten worden! Finland heeft een gebalanceerde combinatie tussen activiteiten en ontspanning. Zo kun je tijdens jouw camperreis door Finland de prachtige natuur in en genieten van prachtige meren en na afloop uitrusten in een van de vele sauna’s die ze daar hebben. De natuur is er erg ruig en er zijn zelfs beren en wolven te spotten. Twijfel niet en huur een camper bij ons!

Een camper huren?

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Met de camper naar Finland

Net als in Zweden en Noorwegen is in Finland ook het Allemansrecht geldig. Dat wil zeggen dat je 24 uur je camper kan plaatsen waar je ook maar wilt. Zo kun je de ongerepte natuur van Finland tijdens jouw camperreis van dichtbij meemaken. Zolang je toestemming hebt van de landeigenaar en je geen rotzooi achterlaat, kun jij helemaal je gang gaan. Heb je kinderen bij of ga je liever gewoon voor de veilige optie? Dan heb je natuurlijk ook genoeg Finse campings waar je kunt overnachten. Over het algemeen hoef je daar niet zo veel aan uit te geven.

De camperreis Finland is via meerdere routes te bereiken, maar ben er van bewust dat het een lange reis is. Je kunt ervoor kiezen om via Zweden en Denemarken naar Finland te reizen. Dit is de meest gebruikte route. Daarnaast kan je ook kiezen om het grootste deel van de reis per boot af te leggen. De boten vertrekken vanuit Rostock (Duitsland). Er zijn meerdere organisaties die boten naar Helsinki varen, soms moeten de boten ook nog aanmeren in Tallinn in Estland. Deze boottocht duurt tussen de 24 en 40 uur. Deze manier is echter wel aan te raden. Het reizen per boot is zeer comfortabel en je hoeft je niet te vervelen, vaak zijn er allerlei mogelijkheden om je te vermaken. Voor deze overtocht is het nodig om van tevoren te reserveren.

Het wegennet in Finland is goed. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u en daarbuiten van 100 km/u. Een snelheidsovertreding wordt in Finland zwaar beboet, houd daar dus extra goed rekening mee. Wanneer je met een camper door Finland reist dan is een landensticker verplicht. Ook is het verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesje mee te hebben. Voor meer informatie over reizen in Finland bekijk NKC.

Bekijk voor tips de website van NKC

Vakantieland Finland

Finland heeft een oppervlakte van 336.855 km² en telt 5.518.371 inwoners. De hoofdstad is Helsinki. Andere grote steden zijn Turku, Tampere, Espoo en Oulu. Bezoek deze zeker tijdens jouw camperreis! Finland wordt ook wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd. In het zuidoosten zijn er ontelbaar veel meren en meertjes te vinden. Het grootste meer is het Saimaameer.

De voertaal in Finland is Fins of Zweeds. De Finnen spreken over het algemeen goed Engels en in sommige gebieden ook Duits. Ze betalen in Finland met de euro, de prijzen liggen wel een stuk hoger dan in Nederland. Finland heeft een landklimaat. In het zuidwesten van Finland is het in de zomer warm, in de rest van het land zijn de zomers koeler. De nachten in de maanden juni en juli zijn kortt. De afstand tussen Amsterdam en Helsinki is 1.506 km.

Wist je dat?

  • De Finnen de meeste koffie drinken van de hele wereld?
  • De kerstman uit Finland komt?
  • Het WK Vrouwdragen ieder jaar in Finland wordt georganiseerd?
  • Finland maar liefst 188.00 meren telt?

Wat te doen tijdens jouw camperreis Finland?

Jouw camperreis Finland wordt erg veelzijdig en er valt genoeg te beleven. Je kunt er door de steden heen trekken, maar je kunt ook eilandhoppen op de eilanden tussen Finland en Zweden in. Bekijk hieronder de activiteiten!

Steden

Activiteiten

Natuur

Ontspannen

  • Sauna

Eten en drinken in Finland

Ingrediënten uit eigen natuur zijn erg belangrijk in de Finse keuken. Zo zijn onder andere wild, vis, bessen en bospaddenstoelen erg populair, dit ga je zeker ontdekken tijdens jouw camperreis Finland. Een typisch Fins recept is Rapu, dit is rivierkreeft. Mäti is een ander typisch Fins gerecht, dit is de kuit van een zoetwatervis. Daarnaast wordt Karjalanpaisti veel gegeten, dit is een stoofpot van lamsvlees, varkensvlees en rundvlees. Finland heeft ook bekende nagerechten. Zo heb je Maitokiisseli, dit is gebonden melksaus die wordt geserveerd bij vers fruit. Of Pulla, dit zijn koffiebroodjes gemaakt van gistdeeg. In de grote steden zijn veel verschillende restaurants te vinden, van typisch Finse restaurants tot buitenlandse restaurants, zoals Italiaans. Deze restaurants kunnen erg prijzig zijn. Als je wat goedkoper wilt eten kun je terecht bij een ‘kahvila of baara’. Dit is een soort eetcafé, je kunt er alleen geen alcoholische dranken krijgen.

Koffie is de belangrijkste drank in Finland, de Finnen drinken het meeste koffie ter wereld. Daarnaast zijn alcoholische dranken populair. Zo heb je verschillende Bessenwijnen en likeuren gemaakt van poolbessen (mesimarja) of van gele toendrabramen (lakka). Ook drinken de Finnen graag Finse wodka bij het eten. Een typisch Fins drankje is Sima, dit is een drankje van bier met suikerwater en een citroenschil. Een lekkernij bij de drank/koffie is Tippaleipä, dit is cakegebak gemaakt van melk, eieren, suiker, tarwe, olie, zout, citroenschil en verschillende specerijen.

De prijzen in Finland zijn relatief hoger dan in Nederland. Zeker de alcoholprijzen zijn hoger. Het is niet gebruikelijk om fooi te geven. Vaak wordt dit al verrekend in de prijs. Het kraanwater in Finland is veilig om te drinken en bovendien gratis.

Handige informatie

Alarmnummer: 112
Pech onderweg:
Finse wegenwacht (Autoliitto): 0200-8080
Actuele verkeersinformatie: 0200 2100

Alles over tanken in Finland

Welke camper past bij jou?