Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Camperreis Zweden

Wil jij door een camperreis Zweden ontdekken? Dan is deze pagina echt iets voor jou! Met onze tips en campers haal jij het maximale uit jouw camperreis door Zweden. Je kunt makkelijk een camper bij ons huren voor jouw reis. Deze zijn optimaal bestand tegen de (soms toch wel) barre weersomstandigheden van zweden. Neem nou bijvoorbeeld onze integraalcamper; perfecte isolatie zodat jij en jouw gezin niet zomaar in de kou hoeven te zitten. Bekijk de huurbare modellen hieronder!

Naast beschikbare huurcampers geven wij jou ook nog de nodige tips om jouw tijd goed door te kunnen komen! Wij hebben alle leuke uitstapjes voor jou opgesomd. Lees verder!

Bekijk ons huuraanbod

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Een bezoek aan Zweden kan zeker niet ontbreken aan een camperreis door Scandinavië. Zweden staat bekend om zijn mooie natuur met afwisselend bossen, bergen en meren. Ook zijn er bijzondere dieren en prachtige steden te vinden. Een camper is de ideale manier om dit prachtige land te verkennen. Lees snel verder om meer te weten over Zweden voor jouw campervakantie.

Met de camper door Zweden

Een Camperreis door Zweden is super. In Zweden zijn de wegen heel rustig en kun je kilometers met de camper rijden zonder een tegenligger tegen te komen. Je kunt Zweden met de camper bereiken via de brug die Kopenhagen met Malmö verbindt of je kiest ervoor om met de veerverbinding te gaan. Je kunt voorafgaand de camperreis Zweden of daarna ervoor kiezen om eventueel nog een kleine camperreis te maken door Denemarken, Duitsland of een mooie route door Nederland. Dit ligt immers toch op de route! Zo krijg je nóg meer van Europa te zien!

Eenmaal aangekomen in Zweden hoef je niet zo veel op tolwegen te letten. Er is een enkele uitzondering tussen de verbinding van Zweden en Denemarken, namelijk de Sontbrug. Daarnaast zijn er een aantal steden waar er milieubelasting word gevraagd. De hoofdstad Stockholm valt daar ook onder. Bekijk hier het Zweedse Tolsysteem. Het is verplicht in Zweden om een gevarendriehoek bij te hebben. Daarnaast zijn er afwijkende toegestane snelheden, op NKC kun je de maximum snelheden in Zweden bekijken.

Ga naar NKC

Wildkamperen tijdens jouw camperreis Zweden

Ja, je leest het goed. Wildkamperen is toegestaan tijdens jouw camperreis Zweden! Dit is voor de meeste kampeerders wel dé ultieme droom die uit kan komen. In Zweden is het allemansrecht van kracht, dat wil zeggen dat je bijna overal voor maximaal 24 uur kan doorbrengen. Op de website van Visit Sweden zijn alle regels omtrent wildkamperen te vinden.

Zweden als vakantieland

Zweden staat natuurlijk bekend om de IKEA, ABBA en Pippi Langkous. Het land bestaat voornamelijk uit natuur en is zeer bebost, er zijn ook een aantal prachtige nationale parken te vinden. Het klimaat in het zuiden is vergelijkbaar met dat van Nederland, maar naarmate je noordelijker gaat, zal het qua temperatuur frisser worden. Over het algemeen begint de herfst een stuk vroeger dan in Nederland, de dagen worden dan snel korter en de avonden koeler.

In het zuiden kun je de meeste grote steden vinden, om te beginnen de hoofdstad Stockholm. Daarnaast heb je nog Göteborg, Malmö en Uppsala. De voertaal van de meeste Zweden is Zweeds. De meeste Zweden spreken overigens ook goed Engels. In Zweden betalen ze met de Zweedse kroon (SEK), bekijk Coinmill voor de huidige wisselkoers. De afstand vanaf Amsterdam naar Stockholm is ongeveer 1.128 kilometer.

Bezienswaardigheden Zweden

In zo’n groot land als Zweden is er tijdens jouw camperreis natuurlijk genoeg te beleven. Of je nou van citytrips houdt, of liever de ruige natuur opzoekt; voor ieder wat wils! Bekijk hieronder de bezienswaardigheden en plekken die je écht bezocht moet hebben.

Steden

De ruige natuur

Eten en drinken in Zweden

Het bekendste Zweedse eten is smörgåsbord, dit kun je vergelijken met een 4 gangen buffet met veel vis en vlees, dit ga je zeker tijdens jouw camperreis Zweden tegen komen. Het buffet begint met een haringbuffet, hier krijg je verschillende ingemaakte haring. De tweede gang is op verschillende manieren klaargemaakte zalm. Als derde gang zijn er koude vleesgerechten en als laatste gang krijg je warme vleesgerechten. Alsof het niet genoeg is heb je vaak nog de keuze uit kleine bijgerechten als garnalen, krab, salades, aardappelen of brood.

Een ander bekend Zweeds gerecht zijn Köttbullar, dit zijn Zweedse gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes worden vaak met verschillende soorten pasta’s gegeten. Ze worden bereid met speciale kruiden die ervoor zorgen dat ze een heel aparte smaak krijgen.

Veel restaurants in Zweden zijn niet goedkoop. Dit betekent niet dat dat je helemaal niet kan gaan uiteten. Je kunt geld besparen door bijvoorbeeld in de middag warm te eten in plaats van ‘s avonds. Als je in Stockholm bent kun je de eethuizen in de ondergrondse markt op het Hötorget plein bezoeken. Hier vind je meerdere goedkopere restaurants. Ook op de Hötorget markt vind je betaalbare visrestaurantjes waar je typisch Scandinavisch kan eten. In Zweden worden fooien automatisch verrekend in de prijs. Het is dus niet nodig om nog extra fooi te geven op de gewone prijs.

Het kraanwater in Zweden is schoon en kun je drinken. Ook het water uit de stromende bergbeekjes en riviertjes zijn van drinkbare kwaliteit. Zweden zijn echte koffiedrinkers, er zijn dan ook ontzettend veel koffietentjes te vinden. Een typisch Zweedse versnapering bij de koffie is een Kanelbulle, dit is een Zweeds broodje met boter-kaneelvulling. Bestel je in Zweden een kop koffie (of thee) dan is het gebruikelijk dat je je kopje gratis nog een keer mag bijvullen. Dit wordt påtår genoemd en is bij de prijs inbegrepen (påtår ingår). Staat het niet duidelijk vermeld dan kan je er altijd naar vragen. Het geldt echter alleen voor gewone koffie en niet voor bijvoorbeeld cappuccino. De alcoholprijzen op een terrasje of in een restaurant zullen hoger zijn dan in Nederland. Daarnaast mag alcohol met een alcoholpercentage van 3,5% niet overal verkocht worden, je moet daarvoor naar een staats slijterij.

Handige informatie

Alarmnummer: 112
Pech onderweg:
Assistancekåren: tel: 0046 – 020-912 912.
Wegenwacht (Vägverket): +46-(0)771-119 119
(Zweedse ‘ANWB’): +46-8-690 38 50
Actuele verkeersinformatie:
Engelstalige telefonische verkeersinformatie: +46 07 71 24 24 24.

Alles over tolwegen in Zweden

Welke camper past bij jou?