Contact

Camperreis Noorwegen

Noorwegen, het land dat bekend staat om zijn Vikingen. Een prachtig Scandinavisch land om doorheen te reizen. In de fraaie natuur waarbij een eentonig landschap in een keer kan veranderen in een ruig hooggebergte. Ook de Noorse dierenwereld is bijzonder. Je kunt de eland, de bruine beer, de wolf, het rendier en de walvis tegen komen in het wild. Dus maak jouw camperreis door Noorwegen.

Met de camper naar Noorwegen

Met de camper rondtrekken door Noorwegen is prachtig, en een hele ervaring. Je kun het beste via een van de internationale veerboten naar Noorwegen gaan. Je kunt reizen met de boot via Denemarken, Duitsland, Zweden en Engeland. De boten varen onder andere naar de havens van Bergen, Kristiansand, Stavanger er Oslo. Meer over de veerboot (Fjord Line) vindt je hier.

In Noorwegen gelden de allemannsretten. Hierdoor mag je voor maximaal 3 dagen op niet omheind platteland vrij kamperen. Ook mag het hele platteland en alle nationale parken bezocht worden. Dit moet wel allemaal met respect voor de boeren, landeigenaars, andere gebruikers, het milieu en landschap. Naast het vrij kamperen kun je ook op een speciaal ingerichte en aangewezen camperplaats parkeren op een camping.

In Noorwegen zijn er een meerdere tolwegen, vooral bij steden en bruggen. Bekijk de autopass site voor meer informatie.
In Noorwegen gelden sommige andere verkeersregels, zo moet je dimlicht altijd gevoerd worden. Ook is het verplicht om een gevarendriehoek bij te hebben. In de winter is het verplicht om met winterbanden te rijden.

Met de Norwegian Scenic Routes maak je kennis met de Noorse natuur, kunst, design en architectuur.

Een camper huren?

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week

Meer over Noorwegen

Noorwegen heeft een oppervlakte van 323.787 km² een heeft 5.29.288 inwoners. Hiermee is Noorwegen een van de dunbevolktste landen van Europa. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere grote steden in Noorwegen zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen en Fredrikstad. Het hoogste punt in Noorwegen is in Galdhøpiggen, het is daar 2.469 meter hoog. Noorwegen grenst aan Zweden Finland en Rusland. Het noordelijke deel valt onder de regio Lapland. Noors is de officiële taal en is verwant aan het Deens en Zweeds. Veel Noren spreken goed Engels. De Noorse Kroon (NOK) is de munteenheid in Noorwegen. Op Coinmill bekijk je de huidige wisselkoers tussen de Noorse kroon en de Euro. Noorwegen kent vijf verschillende klimaten. Van een gematigd zeeklimaat in het zuiden, tot een toendraklimaat in het noorden. In de zomer zijn er lange dagen, in het zuiden duurt de nacht dan slechts 5 tot 6 uur. In het noorden gaat de zon zelfs helemaal niet onder en is er een midzomernacht. De afstand van Amsterdam naar Oslo is 916 km.

Wist je dat?

  •  Noorwegen het langste land van Europa is?
  • Noorwegen geen lid is van de EU?
  • Het in de winter soms nooit licht wordt?
  • De kust van Noorwegen ruim 25 duizend km lang is?
  • Noorwegen tot de meest welvarende landen ter wereld behoord?

Eten en drinken in Noorwegen

De meeste Noren eten vier keer op een dag, naast het ontbijt, de lunch en het avondeten, eten ze ’s avonds nog een heel lichte maaltijd (Kvelds). Er wordt net als in Nederland veel brood gegeten, zowel bij het ontbijt als de lunch. In Noorwegen is het als enige land in de wereld toegestaan om walvis te vangen. De regering stelt ieder jaar het aantal walvissen dat gevangen mag worden vast. Het vlees van deze walvissen kun je in het vriesvak van de Noorse supermarkten of bij de visboer vinden. Zeker in het noorden wordt walvissenvlees veel gegeten. Een ander typisch Noors gerecht is Fårikål, dit is schaaps- of lamsvlees met kool en peper wat ze bij de aardappelen eten. Noren drinken graag koffie, er zijn dan ook veel koffietentjes in grote steden. Het liefst drinken ze hun koffie zonder melk en suiker. Je kunt in Noorwegen water uit de kraan drinken en in sommige gevallen zelfs uit beekjes. Het is in Noorwegen toegestaan om voor eigen gebruik bier te brouwen. In veel Noorse kelders, met name op het platteland, wordt bier gebrouwen. Bij brouwerijbier zijn veel Noren trouw aan het lokale merk. Het is verboden om reclame te maken voor bier. Alcohol wordt dan ook niet in iedere winkel/supermarkt verkocht, soms alleen in staatswinkels (‘Vinmonopolet’).
Restaurantjes in Noorwegen zijn erg duur, het is daarom ook voordeliger om zelf te koken. Op straat zijn er wel verschillende eetkraampjes te vinden met normalere prijzen. Het is niet gebruikelijk om fooi te geven, deze is namelijk al in de prijs verrekend.

Handige informatie

Alarmnummer: 112
Pech onderweg:
NAF: 08 505 (lokaal tarief)
Falken: 02 222 (gratis)
Viking: 06 000 (gratis)
Actuele verkeersinformatie:
Engelstalige verkeersinformatie: tel 175
Verkeersinformatie in Noorwegen vanuit buitenland: +47 815 48 991

Alles over tanken in Noorwegen

Welke camper past bij jou?