Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Noorwegen

Wil jij met een camperreis Noorwegen ontdekken? Noorwegen staat natuurlijk bekend om zijn Vikingen. Een prachtig Scandinavisch land om doorheen te reizen. In de fraaie natuur waarbij een eentonig landschap in een keer kan veranderen in een ruig hooggebergte. Ook de Noorse fauna is bijzonder. Je kunt de eland, de bruine beer, de wolf, het rendier en de walvis spotten in het wild. Dus maak jouw camperreis door Noorwegen en ga zelf op onderzoek uit!

Huur een camper voor jouw avontuur!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

Met de camper door Noorwegen

Met de camper rondtrekken door Noorwegen is prachtig, en een hele ervaring. Je kun het beste via een van de internationale veerboten naar Noorwegen gaan. Je kunt reizen met de boot via Denemarken, Duitsland, Zweden en Engeland. Voor de oversteek kun je ook nog een kleine camperreis door die landen maken, afhankelijk van jouw beschikbare tijd natuurlijk. De boten varen onder andere naar de havens van Bergen, Kristiansand, Stavanger er Oslo. Meer over de veerboot (Fjord Line) vindt je hier.

In Noorwegen gelden de allemannsretten. Dit eeuwenoud traditioneel recht om rond te zwerven zorgt dat iedereen van de natuur kan genieten. Zelfs op niet omheind platteland mag je vrij kamperen. Ook kun je overal op het platteland en in alle nationale parken kamperen. Dit mag zolang je respect hebt voor de boeren, landeigenaren, andere gebruikers, het milieu en landschap. Houd er bovendien rekening mee dat je minimaal 150 meter afstand moet houden van de dichtstbijzijnde woning of hut. Naast het vrij kamperen kun je ook op een speciaal ingerichte en aangewezen camperplaats parkeren op een camping.

Tijdens jouw camperreis door Noorwegen zijn kom je op meerdere tolwegen, vooral bij steden en bruggen. Bekijk de autopass site voor meer informatie. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat in Noorwegen andere verkeersregels gelden. Zo moet je dimlicht altijd gevoerd worden. Ook is het verplicht om een gevarendriehoek bij je te hebben. Deze is in de camper aanwezig. In de winter is het verplicht om met winterbanden te rijden.

Volg je de Norwegian Scenic Routes, dan maak je kennis met de Noorse natuur, kunst, design en architectuur.

Meer over camperreis Noorwegen via NKC

Meer over Noorwegen

Noorwegen heeft een oppervlakte van 323.787 km² een heeft 5.29.288 inwoners. Hiermee is Noorwegen een van de dunbevolktste landen van Europa. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere grote steden in Noorwegen zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen en Fredrikstad. Het hoogste punt in Noorwegen is in Galdhøpiggen, het is daar 2.469 meter hoog. Noorwegen grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het noordelijke deel valt onder de regio Lapland. Noors is de officiële taal en is verwant aan het Deens en Zweeds. Veel Noren spreken goed Engels. De Noorse Kroon (NOK) is de munteenheid in Noorwegen. Op Coinmill bekijk je de huidige wisselkoers tussen de Noorse kroon en de Euro. Noorwegen kent vijf verschillende klimaten. Van een gematigd zeeklimaat in het zuiden, tot een toendraklimaat in het noorden. In de zomer zijn er lange dagen, in het zuiden duurt de nacht dan slechts 5 tot 6 uur. In het noorden gaat de zon zelfs helemaal niet onder en is er een midzomernacht. De afstand van Amsterdam naar Oslo is 916 km.

Wist je dat?

  • Noorwegen het langste land van Europa is?
  • Noorwegen geen lid is van de EU?
  • Het in de winter soms nooit licht wordt?
  • De kust van Noorwegen ruim 25 duizend km lang is?
  • Noorwegen tot de meest welvarende landen ter wereld behoord?

Bezienswaardigheden Noorwegen

Jij wil natuurlijk het maximale uit jouw camperreis Noorwegen halen. Daarom geven wij jou alvast leuke tips mee, die je niet kunt missen! Van kleine tussenstops tijdens jouw camperreis Noorwegen tot aan bezienswaardigheden. Bekijk ze hieronder!

Ook weten wat er in de andere Scandinavische landen te ontdekken valt? Bekijk dan de inspiratiepagina’s over Denemarken, Zweden of Finland of ga via de onderstaande knop naar de Scandinavië pagina!

Ontdek Scandinavië

Eten en drinken in Noorwegen

De meeste Noren eten vier keer op een dag, naast het ontbijt, de lunch en het avondeten, eten ze ’s avonds nog een heel lichte maaltijd (Kvelds). Er wordt net als in Nederland veel brood gegeten, zowel bij het ontbijt als de lunch. In Noorwegen is het als enige land in de wereld toegestaan om walvis te vangen. De regering stelt ieder jaar het aantal walvissen dat gevangen mag worden vast. Het vlees van deze walvissen kun je in het vriesvak van de Noorse supermarkten of bij de visboer vinden. Zeker in het noorden wordt walvissenvlees veel gegeten. Een ander typisch Noors gerecht is Fårikål, dit is schaaps- of lamsvlees met kool en peper wat ze bij de aardappelen eten.

Noren drinken graag koffie, er zijn dan ook veel koffietentjes in grote steden. Het liefst drinken ze hun koffie zonder melk en suiker. Je kunt in Noorwegen water uit de kraan drinken en in sommige gevallen zelfs uit beekjes. Het is in Noorwegen toegestaan om voor eigen gebruik bier te brouwen. In veel Noorse kelders, met name op het platteland, wordt bier gebrouwen. Bij brouwerijbier zijn veel Noren trouw aan het lokale merk. Het is verboden om reclame te maken voor bier. Alcohol wordt dan ook niet in iedere winkel/supermarkt verkocht, soms alleen in staatswinkels (‘Vinmonopolet’).

Restaurantjes in Noorwegen zijn erg duur. Op straat zijn er wel verschillende eetkraampjes te vinden met lagere prijzen. Het is niet gebruikelijk om fooi te geven, deze is namelijk al in de prijs verrekend.

Handige informatie

Mocht je tijdens jouw camperreis Noorwegen in nood komen, kun je onderstaande nummers bereiken. Het is verstandig om ze voorafgaand aan jouw reis ze vast in jouw telefoon te zetten, zo heb je het altijd bij de hand!

Alarmnummer: 112
Pech onderweg:
NAF: 08 505 (lokaal tarief)
Falken: 02 222 (gratis)
Viking: 06 000 (gratis)
Actuele verkeersinformatie:
Engelstalige verkeersinformatie: tel 175
Verkeersinformatie in Noorwegen vanuit buitenland: +47 815 48 991

Camperhuren.nl: +31257-547007

Alles over tanken in Noorwegen

Met de camper op pad

Tijdens jouw camperreis Noorwegen wil je natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn. In onze huurcampers heb je alles bij de hand. Het inventaris is bijvoorbeeld ingebegrepen. Daarnaast kun je nog extra pakketten bij de huurcampers aanvragen, zodat je ook nog eens van alle luxe bent voorzien.

Je kunt er ook voor kiezen om een camper te kopen. Wij hebben alle soorten modellen in ons aanbod en helpen u graag bij het maken van een goede keuze. Onze camper occasions zijn jong en hebben een beperkt aantal kilometers gereden. Ze zijn betrouwbaar, veilig en goed om nog vele kilometers mee te maken! Benieuwd naar het assortiment? Bekijk het hieronder!

Assortiment campers

Welke camper past bij jou?