Contact

Camperreis Finland

Een camper huren en rondtrekken door Scandinavië! De meeste mensen denken dan vaak aan Noorwegen, Zweden en Denemarken. Maar breng ook zeker een bezoek aan Finland. Finland is rijk aan prachtige meren en zijn vele sauna’s. Daarnaast zijn de ongerepte bossen met beren en wolven zeker de moeite waard om te bekijken. Maak nu een camperreis naar Finland met een camper van Camperhuren.nl!

Met de camper in Finland

In Finland geldt het Allemansrecht, hiermee kun je 24 uur je camper plaatsen waar je wilt. Dit kan overal zo lang het land geen schade kan ondervinden. Wil je langer je camper parkeren dan heb je toestemming nodig van de landeigenaar. Je kunt natuurlijk ook op een van de Finse campings overnachten. Je krijgt vaak een ruime kampeerplaats en betaalt over het algemeen weinig.

Finland is via meerdere routes te bereiken, maar ben er van bewust dat het een lange reis is. Je kunt ervoor kiezen om via Zweden en Denemarken naar Finland te reizen. Dit is de meest gebruikte route. Daarnaast kan je ook kiezen om het grootste deel van de reis per boot af te leggen. De boten vertrekken vanuit Rostock (Duitsland). Er zijn meerdere organisaties die boten naar Helsinki varen, soms moeten de boten ook nog aanmeren in Tallinn in Estland. Deze boottocht duurt tussen de 24 en 40 uur. Deze manier is echter wel aan te raden. Het reizen per boot is zeer comfortabel en je hoeft je niet te vervelen, vaak zijn er allerlei mogelijkheden om je te vermaken. Voor deze overtocht is het nodig om van tevoren te reserveren.

Het wegennet in Finland is goed. In de winter (tussen de periode november en maart) zijn winterbanden verplicht. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u en daarbuiten van 100 km/u. Een snelheidsovertreding wordt in Finland zwaar beboet. Wanneer je met een camper door Finland reist dan is een landensticker verplicht. Ook is het verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesje mee te hebben. Voor meer informatie over reizen in Finland bekijk NKC.

Een camper huren?

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week

Meer over Finland

Finland heeft een oppervlakte van 336.855 km² en telt 5.518.371 inwoners. De hoofdstad is Helsinki. Andere grote steden zijn Turku, Tampere, Espoo en Oulu. Finland wordt ook wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd. In het zuidoosten zijn er ontelbaar veel meren en meertjes te vinden. Het grootste meer is het Saimaameer. Het hoogste punt van Finland is Haltiatunturi en is 1.324 meter boven zeespiegel. De Finse buurlanden zijn Noorwegen, Zweden en Rusland. De voertaal in Finland is Fins of Zweeds. De Finnen spreken over het algemeen goed Engels en in sommige gebieden ook Duits. Ze betalen in Finland met de euro, de prijzen liggen wel een stuk hoger dan in Nederland. Finland heeft een landklimaat. In het zuidwesten van Finland is het in de zomer warm, in de rest van het land zijn de zomers koeler. De nachten in de maanden juni en juli zijn kort, terwijl in de winter de zon erg weinig schijnt. In de wintermaanden is het dan ook koud en sneeuwzeker. De afstand tussen Amsterdam en Helsinki is 1.506 km.

Wist je dat?

  • De Finnen de meeste koffie drinken van de hele wereld?
  • De kerstman uit Finland komt?
  • Het WK Vrouwdragen ieder jaar in Finland wordt georganiseerd?
  • Finland maar liefst 188.00 meren telt?

Eten en drinken in Finland

Ingrediënten uit eigen natuur zijn erg belangrijk in de Finse keuken. Zo zijn onder andere wild, vis, bessen en bospaddenstoelen erg populair. Een typisch Fins recept is Rapu, dit is rivierkreeft. Mäti is een ander typisch Fins gerecht, dit is de kuit van een zoetwatervis. Mäti wordt verder gemaakt met zure room, gehakte ui en peper. Daarnaast wordt Karjalanpaisti veel gegeten, dit is een stoofpot van lamsvlees, varkensvlees en rundvlees. Finland heeft ook bekende nagerechten. Zo heb je Maitokiisseli, dit is gebonden melksaus die wordt geserveerd bij vers fruit. Of Pulla, dit zijn koffiebroodjes gemaakt van gistdeeg. In de grote steden zijn veel verschillende restaurants te vinden, van typisch Finse restaurants tot buitenlandse restaurants, zoals Italiaans. Deze restaurants kunnen erg prijzig zijn. Als je wat goedkoper wilt eten kun je terecht bij een ‘kahvila of baara’. Dit is een soort eetcafé, je kunt er alleen geen alcoholische dranken krijgen.

Koffie is de belangrijkste drank in Finland, de Finnen drinken het meeste koffie ter wereld. Daarnaast zijn alcoholische dranken populair. Zo heb je verschillende Bessenwijnen en likeuren gemaakt van poolbessen (mesimarja) of van gele toendrabramen (lakka). Ook drinken de Finnen graag Finse wodka bij het eten. Een typisch Fins drankje is Sima, dit is een drankje van bier met suikerwater en een citroenschil. Een lekkernij bij de drank/koffie is Tippaleipä, dit is cakegebak gemaakt van melk, eieren, suiker, tarwe, olie, zout, citroenschil en verschillende specerijen.

De prijzen in Finland zijn relatief hoger dan in Nederland. Zeker de alcoholprijzen zijn hoger. Het is niet gebruikelijk om fooi te geven. Vaak wordt dit al verrekend in de prijs. Het kraanwater in Finland is veilig om te drinken en bovendien gratis.

Handige informatie

Alarmnummer: 112
Pech onderweg:
Finse wegenwacht (Autoliitto): 0200-8080
Actuele verkeersinformatie: 0200 2100

Alles over tanken in Finland

Welke camper past bij jou?