Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Camperroute Ardennen

Om er even helemaal uit te zijn hoef je helemaal niet ver van huis te zijn. Sterker nog. De mooiste vakanties zijn vaak dichterbij huis dan je zou denken. Een route in de buurt is ook nog eens haalbaar om in een weekendje óf binnen een week te doen. Ons advies? Ga voor een camperroute Ardennen om dit prachtige gebied te ontdekken. Iedere camperaar zou namelijk wel eens met zijn camper naar dit gebied moeten trekken. Hét gebied voor prachtige camperroutes. En met een camper heb je het vakantiehuis altijd bij je. Binnen een paar uurtjes rijden heb je de Ardennen tenslotte al bereikt.

Onze campers

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Een driedaagse trip door de Ardennen

Deze route is ideaal voor een korte camperreis door België. Start in het het pittoreske plaatsje La Roche-en-Ardenne. Zodra je hier de volgende ochtend wakker wordt is het tijd om het centrum te bezoeken. Het mooie stadje aan de Ourthe heeft vele leuke winkelstraatjes. Hoog boven het stadje vind je ook nog eens een kasteel. Dit is afkomstig tussen de 11e en 14e eeuw. Een mooi stukje geschiedenis dus. En daarop voortbordurend kan je ook het oorlogsmuseum en monument bezoeken. Leer meer over de Tweede Wereldoorlog en hoe het stadje toentertijd plat gebombardeerd is. Allemaal op deze camperroute Ardennen.

Rij hierna verder naar (het haast nóg mooiere stadje aan de Ourthe) Durbuy. Wandel op je gemak door de mooie straatjes met oude huizen, mooie beelden en leuke restaurantjes en winkeltjes. En voel dat je helemaal tot rust komt. Aan de Ourthe vind je vervolgens het kasteel van Durbuy. Ervaar de historische sferen die hier hangen. Kortom een prachtige omgeving om te wandelen én direct een stukje cultuur uit de camperroute Ardennen mee te pakken.

Maak tijdens de laatste dag nog een tussenstop in Luik waar wekelijks een grote zondagsmarkt te vinden is. Een grote langgerekte markt langs de Maas geeft altijd een druk én bovenal gezellige sfeer in Luik. Strijk nog even neer op een terrasje. En vervolg je route naar huis zodra een overheerlijke Luikse wafel opgepeuzeld is. Onze tip: laat de camper buiten de stad en pak de bus naar Luik centrum. Natuurlijk kan je er ook nog altijd voor kiezen om de camperroute Ardennen te verlengen. Rij dan door voor een verlengde camperreis Frankrijk

Prachtig landschap

Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome  de Ardennen leiden. Combineer daarom ook tal van camperroutes die je vind van de Ardennen. Zet deze volledig om naar je eigen wensen. En ga hierna op weg met een camperroute Ardennen die helemaal naar wens is! Ongeacht de route is het in ieder geval zeker dat je van het prachtige landschap zal genieten. De uitgestrekte bossen vormen een heerlijke plaats om even tot rust te komen. En kom ook nog eens in aanraking met de vriendelijkheid die de inwoners van de Ardennen te bieden hebben.

Pittoreske straatjes

Bij Graach an der Mosel vind je een mooie camperplek op steenworp afstand van het stadje Bernakastel-Kues. Zonder twijfel is dit hét mooiste stadje van Moezeldal. Prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen met godvruchtige, in gouden letter geschreven wijsheden geeft de stad een bijzondere grandeur. In de smalle straatjes en steegjes zijn de panden af en toe zo scheef dat de daken elkaar bijna raken. Wandel en struin heerlijk een middag door het stadje. Het marktplein is ook een lust voor het oog. En gezien de drukte die daar alom gaande is, zijn wij zeker niet de enigen die dit vinden. Zodra je uitgekeken bent kan je de stoute schoenen aantrekken en de camperroute Moezel vervolgen naar de burcht bovenop de berg. Uiteindelijk verdien je hiermee een prachtig uitzicht.

In Ernst is een camperplek bij een wijnboer met een proeflokaal. En aangezien de camperroute Moezel bekend staat om de moezelwijnen kan een bezoekje aan dit proeflokaal ook absoluut niet ontbreken. Ga daarom langs en neem in kijkje in de fabriek. Hier wordt jaarlijks zo’n 70 miljoen liter wijn gemaakt. Ruim 6 miljoen flessen wijn worden daar dan ook opgeslagen. Ontdek de passie én het verhaal van wijn uit de Moezel.

Sprookjesachtig mooi

Tijdens de camperroute Moezel moet je langs minimaal één kasteel gaan. En wij raden het ten harte aan om het bekende Burg Eltz in Wierschem te bezoeken. Dit is naar verluidt het mooiste kasteel van heel Duitsland. En kijkend naar alleen de afbeeldingen zou dit zomaar eens kunnen kloppen. Bij aankomst zie je een sprookjeskasteel met vele torens en kleinere torentjes. Doordat de burcht nog nooit echt beschadigd is en fraai gerestaureerd is oogt alles nog tiptop. Een lust voor het oog!

De strategische ligging aan rivieren heeft Koblenz zowel welvaart als verwoestingen bezorgd. En dus ook: herstelwerkzaamheden. De stad ligt er nu fraai bij en het is een waar genoegen om over de boulevard te flaneren. Neem een gondel naar fort Ehrenbreitstein aan de overkant van de Rijn. Dit is de grootste vesting ter wereld. Wandel met deze camperroute Moezel in de Altstadt met kleurrijke gebouwen, mooie winkelstraten, leuke beelden, fraaie pleinen en gezellige terrassen. Een waar genoegen.

Verbreed je horizon

Natuurlijk is het niet verkeerd om een camperroute Ardennen te volgen. En je te laten verwonderen door wat de natuur dichterbij huis te bieden heeft. Maar verbreed je horizon eens door naar andere plaatsen dichterbij huis te kijken. Ga bijvoorbeeld eens op pad langs de Belgische kust. Ontdek nieuwe én unieke plekken binnen ons eigen kikkerlandje. Of ga in Duitsland op ontdekkingsreis naar nieuwe gebieden en natuurverschijnselen. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je nieuwe plaatsen ontdekt. Maar ga je ook continu voor jezelf de uitdaging aan om je horizon te verbreden. En dus open te staan voor nieuwe gebieden met andere hoogtepunten. Onderstaand hebben wij mogelijke interessante camperreizen voor je weergegeven.

Welke camper past bij jou?