Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Campervakantie Frankrijk

Ga voor een campervakantie Frankrijk en ervaar het romantische land op geheel eigen wijze. Trek richting de stad van de liefde, ontdek de Franse wijnvelden én neem deel aan de vele avontuurlijke activiteiten. Wij bieden jonge tweedehands campers aan, waardoor jij altijd een mooi model vindt om op campervakantie te gaan. Of dit nu gaat om een compacte camper voor een klein gezelschap, óf een ruime camper voor meerdere personen.

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Ga voor een campervakantie Frankrijk

Nadat je de keuze voor een campervakantie hebt gemaakt is het tijd om een bepaalde route óf land te kiezen. Vaak begint dit met een camperreis Europa waarna dit nóg kleiner gemaakt wordt naar één specifiek land. Uit eigen ervaring weten wij dat het ook bij dit land nog een overstroming aan mogelijkheden is. Het scala aan activiteiten in Frankrijk is namelijk oneindig. Daarom helpen wij je graag bij de oriëntatie van alle mogelijke activiteiten die je tijdens de campervakantie Frankrijk kan doen.

Het Dal van de Loire

Eén van de mooiste plaatsen tijdens een campervakantie Frankrijk is de Loirevallei. Het gebied dat wereldberoemd is om zijn weelderige gebouwen. Daarnaast staat het ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zo zijn er vele kastelen gevestigd die je niet kunt missen. Een aantal van deze kastelen zijn:

 • Het kasteel van Saumer
 • Het kasteel van Angers
 • Het kasteel van Serrant
 • De abdij van Fontevraud
 • Het kasteel van Montsoreau

Het stadje Fontainebleau

Het Franse stadje Fontainebleau is voornamelijk bekend vanwege het kasteel van Fontainebleau. Alleen dit kasteel al behoort tot de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Europa. Met name de zalen die ontstonden gedurende het leven van Frans I (koning van 1515-1547) zijn erg spectaculair. En daarom ook níet te missen tijdens een campervakantie Frankrijk.

Daarnaast vind je er het woud van Fontainebleau, een zeer uitgestrekt natuurgebied (25.000 ha) met heide, eiken- en dennenbossen, een aantal waterrijke gebieden én zandsteenrotsen waarlangs klimroutes zijn uitgezet. Een aantal andere bezienswaardigheden in en rondom het woud van Fontainebleau zijn:

 • Barbizon
 • Milly-la-Forêt
 • Het kasteel van Vaux-le-Vicomte
 • Moret-sur-Loing

Gorges du Verdon

De Grand Canyon Gorges du Verdon is een kloof die door de rivier de Verdon is uitgesleten en is benoemd tot een van de mooiste canyons in Europa! Het water heeft een prachtige turquoise kleur die veroorzaakt wordt doordat er veel mineralen en steen maalsel worden opgelost in het water. De canyon is zo’n 25 kilometer lang en maar liefst 700 meter diep. Je vindt het meest spectaculaire gedeelte tussen de steden Castellane en Moustiers-Sainte-Marie. Hier is een diepe ravijn door het kalksteen gecreëerd.

Daarnaast zijn er ook diverse leuke stadjes rondom de Gorges du Verdon, zoals Castellane en Moustiers-Sainte-Marie. Hier kan je heerlijk cultuur snuiven en gezellig uiteten of een drankje doen! Verder vind je in en om Castellane ook allerlei ruïnes uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Hieronder is een mooie sfeerimpressie van de benoemde plaatsen tijdens een campervakantie Frankrijk te vinden.

Nuttige feitjes voor een campervakantie in Frankrijk

 • In Frankrijk is het verplicht om twee blaaspijpjes in de camper te hebben. Echter, je krijgt geen boete als dit niet het geval is.
 • Je bent verplicht om veiligheidshesjes binnen handbereik te hebben.
 • In Frankrijk wordt er tol geheven op de snelweg.
 • Wildkamperen wordt door de nationale regelgeving niet verboden, maar lokaal verschilt het.
 • Een dodehoeksticker voor voertuigen boven de 3,5 ton is verplicht.

Ervaren camperganger? Ga voor een camper kopen

Wij doen niet alleen aan de verhuur van campers, maar gaan er ook een heleboel campers de verkoop in na het hoogseizoen. Een camper kopen bij Camperhuren brengt vele voordelen met zich mee, vanwege het feit dat onze campers maximaal vier jaar oud zijn. Zo heb je vaak nog een lopende fabrieksgarantie en daarnaast zijn onze campers een stuk goedkoper, omdat de ‘kop’ eraf is.

Natuurlijk komen er wel nog een aantal bijkomende kosten bij, maar ook hier heb je de mogelijkheid om geld te besparen bij Camperhuren. Je kan namelijk jouw camper laten bemiddelen door ons, waardoor wij de camper – wanneer deze niet in gebruik is – aan andere klanten kunnen verhuren. Het zeggenschap van de camper blijft echter wel in jouw handen als je hiervoor kiest.

De laatste jaren zijn met name de kleinere én compacte campers erg in trek. Hieruit valt af te leiden dat avonturiers er ook steeds meer in kleinere gezelschappen op uit trekken. Hierbij valt níet uitsluitend aan de gepensioneerde stellen te denken, maar juist aan de jongere stellen die het avontuur tegemoet gaan in een kleinere camper. Ga dan ook voor een camperbus kopen of kleine camper kopen.

Alle koopcampers bekijken

Welke camper past bij jou?