Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Grote camper huren C rijbewijs

Ga voor een grote camper huren C rijbewijs als je er met meerdere personen uit wilt trekken. Een camper is over het algemeen namelijk ook veel gemakkelijker te besturen dan de meeste personen denken. Mede daardoor is het ook mogelijk om tot 8 zitplaatsen óf 3.500 kilogram met een ‘normaal’ rijbewijs B een camper te besturen. Als het om meer plaatsen óf om meer gewicht gaat is een rijbewijs C1 of zelfs een rijbewijs C nodig. Het rijden in een grote camper is dan ook anders dan in een auto, waardoor het nodig is om hieraan te wennen.

Campers huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Wanneer heb je een C rijbewijs nodig voor een camper huren?

Bij een grote camper huren C rijbewijs is het in Nederland verplicht om minimaal een rijbewijs C1 te hebben voor campers tussen de 3.500 én 7.500 kilogram. Als een grote camper lichter is dan mag je gewoon met een autorijbewijs B de weg op gaan. Let op: het gewicht van een camper én het laadvermogen wordt gerekend met wat op het kentekenbewijs staat. Vanuit onze ervaring weten wij als geen ander dat dit enigszins verschilt met de praktijk. Daarom ben je in de praktijk vaak ook eerder verplicht een rijbewijs C te halen voor een camper, dan je in eerste instantie zou denken.

Wanneer moet je rijbewijs C halen in de praktijk?

Een voorbeeld. Met een grote camper huren C rijbewijs heb je in de praktijk vaker te maken dan je zou denken. Als op het kentekenbewijs staat dat de grote camper 3.100 kilogram weegt. En het laadvermogen van de camper 400 kilogram is, zou je in theorie de weg op mogen met een rijbewijs B. Maar, hierbij is géén rekening gehouden met het feit dat de camper dan nog niet vakantieklaar is. Zitplaatsen en éxtra belading zoals fietsen, inventaris en een watertank zijn dan ook nog niet meegerekend. Dit zorgt er uiteindelijk dan ook voor dat een overschrijding van het maximale gewicht van 3.500 kilogram overschreden wordt.

Wat gebeurd er als je een grote camper huurt zónder rijbewijs C?

In de praktijk rijden veel camperreizigers (onbewust) met een te zware camper. Dit kan mede komen door bovenstaand voorbeeld waaruit blijkt dat theorie én praktijk met elkaar kunnen verschillen. Een grote camper huren C rijbewijs zónder het bezit daarvan kan leiden tot een flinke boete. Als dit het geval is moet ook het kentekenbewijs aangepast worden. En is een C1 rijbewijs nodig om met de camper de weg op te gaan. Gelukkig is dit rijbewijs op veel plaatsen binnen een relatief korte tijd te behalen. Het bestaat uit zowel een theorie- als praktijkexamen.

Op campervakantie met meerdere personen

Een grote camper huren C rijbewijs is ideaal om met meerdere personen op vakantie te gaan. Zo is een camper 5 personen ideaal om er met het hele gezin op uit te trekken richting de mooiste omgevingen. Als je nog niet vaak weg bent geweest met een camper ligt een camper huren vaak voor de hand. Wat kost een camper huren? Dit is dan ook vaak de eerste vraag die personen krijgen. Vanuit onze ervaring durven wij wel te stellen dat een camper huren het geld definitief waard is. Als de camper namelijk bevalt is het hierna alsnog mogelijk om tot een tweedehands camper over te gaan. En dan direct eentje die aan alle eisen en wensen voldoet. 

Met de familie op camperreis

Wat is er nou leuker dan met de hele familie op campervakantie te gaan? Wij zouden het niet weten. En een grote camper huren C rijbewijs kan dan ook ideaal zijn om voor voldoende ruimte te zorgen. Stippel samen een mooie camperroute uit voor een camperreis Europa. Ervaar hoe het is om met de familie of een groep vrienden dichter tot elkaar te komen. En ultieme vrijheid te ervaren die een campervakantie met zich meebrengt. Omdat één of meerderen over een rijbewijs C beschikken is een grote camper huren dan ook geen enkel probleem. 

Welke camper past bij jou?