Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Wat is een Frans bed in een camper?

Wat is een Frans bed in een camper? Een camper met Frans bed heeft een tweepersoonsbed met een ronde of schuine hoek. Deze is in de lengte richting één van de zijwanden gebouwd. Aan de andere kant van het bed bevindt zich vaak een toilet en doucheruimte. Hierdoor heeft de camper meer leefruimte en is deze een stuk compacter. Omdat het bed een ronde of schuine hoek heeft is ook het toilet gemakkelijk te bereiken. Een klein nadeel is dat het bed aan een kant een stukje korter is. Een camper met een hoog Frans bed kan verder nog een kleine opbergruimte hebben, maar een lage instap houdt hier vaak geen ruimte voor over.

Huurcampers met een Frans bed

Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Wat is een Frans bed?

Iedere fervent camper liefhebber weet antwoord op de vraag: wat is een Frans bed in een camper? Voor de personen die wellicht nét wat even minder verstand van campers hebben lichten wij dit graag toe. Hiermee wordt een matras bedoeld waar één of meerdere hoeken van afgesneden zijn. De term wordt verder zowel in een caravan als in een camper gebruikt. Dit heeft ermee te maken dat een Frans bed ook precies binnen een caravan of camper past. Bij beiden is namelijk vaak sprake van een krappe ruimte. Om de ruimte die er wél is dan zo optimaal mogelijk te benutten bieden afgeronde en afgesneden hoeken de perfecte uitkomst.

Wat zijn de voordelen van een Frans bed in een camper?

Er wordt niet voor niets gebruik gemaakt van een Frans bed in een camper. Misschien wel de meest voor de hand liggende reden is dat hierdoor meer leefruimte ontstaat. De afgesneden hoeken zorgen ervoor dat het bed een compact karakter heeft en past bij compacte campers occasions. Ook kan je hierdoor nog gemakkelijk langs het bed aflopen. Om vervolgens eenvoudig het toilet en de douche te bereiken. Een knap staaltje ruimtelijk inzicht dus om iedere vierkante centimeter van een camper optimaal te benutten. In navolging op de vraag: wat is een Frans bed in een camper kan dus wel worden gesteld dat dit gepaard gaat met de nodige voordelen. Hieronder hebben we een korte opsomming weergegeven.

  • Creëer meer leefruimte
  • Karakteristiek en compact karakter
  • De toilet en douche zijn enorm toegankelijk

Wat zijn de nadelen van een Frans bed in een camper?

Natuurlijk komen er naast de reeds benoemde voordelen ook wat nadelen kijken als je antwoord kan geven op de vraag: wat is een Frans bed in een camper? Waar de afgesneden hoeken zorgen voor een ruimtelijk gevoel én meer leefruimte, heeft dit ook een nadeel als gevolg. Zo is het bed aan één kant namelijk een stuk korter. Met name als beiden personen in het bed wat langer zijn kan dit als vervelend worden ervaren. Ook kan een laag gelegen Frans bed in een camper ertoe leiden dat er weinig of helemaal geen opbergruimte is. Waar de leefruimte dus gemaximaliseerd wordt, moet je er rekening mee houden dat je ook nog voldoende opbergruimte behoudt. Hieronder hebben we de voornaamste nadelen van een Frans bed in een camper op een rijtje gezet.

  • Eén kant is een stuk korter
  • Weinig opbergruimte (bij een laag gelegen Frans bed)

Ga voor een camper met Frans bed huren

Nadat wij de voornaamste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet hebben, is het toch enorm belangrijk om zelf na te gaan of een camper met Frans bed iets voor je is. Wat is een Frans bed in een camper? Hier kom je pas écht achter door eerst voor een camper huren te gaan. Zeker als je nog weinig ervaring hebt om met een camper op camperreis Europa te gaan kan dit verstandig zijn. Zo kom je er namelijk precies achter wat je wensen en eisen zijn. Om vervolgens dit lijstje met wensen en eisen te vertalen naar een camper. Mocht je dan 100% zeker zijn dat een campervakantie je op het lijf geschreven is, kan je vervolgens overgaan tot een kleine camper kopen. Zo weet je zeker dat je voor de juiste camper gaat.

Welke camper past bij jou?