Reserveer nu met voordeel in de meivakantie vanaf 10 nachten

Met de camper naar Frankrijk

Ga met de camper naar Frankrijk om een échte indruk te krijgen van het Franse leven. En leef zelf eens als een god in Frankrijk. Bezoek pittoreske dorpjes, kastelen en geniet optimaal van de vele stranden die in Zuid-Frankrijk te vinden zijn. Begin de reis in de stad van de liefde: Parijs! Dit vormt het ideale begin van een camperreis door Frankrijk waarmee steden, natuur én strand worden gecombineerd in een onvergetelijk avontuur. Dankzij deze ideale verdeling wandel je heerlijk door niet te vergeten gigantische kastelen. Laat je inspireren!

Camper huren

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

1. Parijs

Begin met de camper naar Frankrijk in de stad van de liefde. Natuurlijk bekend om de Notre-Dame en de Eiffeltoren, maar het heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Ervaar de bruisende stad die in tweeën wordt gesplitst door de rivier de Seine. Naast de bekende rivier telt de stad 20 arrondissementen met ieder een eigen karakter. Met jaarlijks meer dan 15 miljoen toeristen kent het veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

  • Eiffeltoren
  • Notre-Dame
  • Louvre
  • Avenue des Champs-Elyseees
  • Arc de Triomphe
  • Montmarte & sacre coeur
  • Disneyland parijs

met de camper naar Frankrijk

2. Versailles

Vanuit Parijs kan je doorrijden richting het paleis van Versailles. Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook een prachtig kasteel dat zeker een bezoekje waard is.

met de camper naar Frankrijk

3. Limoges

Vervolg de campervakantie naar Limoges. Hier vind je méér dan alleen het porseleinenmuseum waar het om bekend staat. Zo komt volgens velen het lekkerste vlees van Frankrijk uit dit gebied. Ook is hier het mooiste station te vinden dat in 1929 is gebouwd.

met de camper naar Frankrijk

4. Sarlat

Met de camper naar Frankrijk krijgt een vervolg in de Dordogne! Hier kan je onder anderen te prachtige plaatsen Sarlat, La Roque St. Christophe en Beynac ontdekken. Verder heeft de Dordognevallei talloze dramatische kastelen, prehistorische grotschilderingen en combineer je de goede Franse keuken met een onvergetelijke mix van cultuur en natuur. Aanschouw ook de imposante rivier de Dordogne die 600 jaar geleden lettelrijk tussen de Fransen en Engelsen was als onderdeel van de 100-jarige oorlog. Ook de typische Franse pleintjes met klaterende fonteinen, smalle steegjes en fraai beklinkerde straatjes zijn hier te zien.

met de camper naar Frankrijk

5. Plage de l’Espiguette

Eenmaal aangekomen bij de kust maak je een stop bij het strand. Dit kilometerslange strand grenst aan de duinen en Camargue (op korte afstand van Montpellier). Montpellier is een levendige studentenstad met oude kronkelende straatjes. Hier vind je ook het Place de la Comedie terug, dat is één van de mooiste pleinen tijdens een camperreis Europa. Ook de Cathedrale Saint-Pierre is zeker weten een bezoekje waard!

met de camper naar Frankrijk

6. Saint-Tropez

Maak kennis met de bekende havenplaats Saint-Tropez. Deze plaats staat vol met luxe jachten van sterren over de gehele wereld. Toch is deze plaats meer dan alleen een plek waar alles (onbetaalbaar) duur is. Houd er wel rekening mee dat het enorm lastig is om met de camper nabij het centrum te parkeren. Daarom raden wij ook aan om hier gebruik te maken van fietsen of het openbaar vervoer.

met de camper naar Frankrijk

7. Frejus

Hier kan je heerlijk ontspannen aan de kust. Lig overdag lekker ontspannen aan het strand om vervolgens te genieten van een heerlijke lunch met drankje en uitzicht op zee. Tijdens de avond kan je nog rustig rondstruinen bij verschillende kraampjes op de avondmarkt. Ideaal om een souvenirtje te scoren voor vrienden en familie!

met de camper naar Frankrijk

8. Clermont-Ferrand

De camperreis zit er (helaas) bijna op. Maar voordat het zo ver is ga je nog twee dagen vertoeven in Clermont-Ferrand. Deze grote stad is gelegen in het departement Puy-de-Dôme. En dit is dan ook een bekende tussenstop wanneer je met de camper naar Frankrijk gaat. De studentenstad puilt uit van de vele cafés, restaurants en winkels.

met de camper naar Frankrijk

9. Montelimar

Reis verder naar het bruisende stadje in de Drôme Provençale. Hier vind je niet alleen de heerlijke noga terug, maar ook het prachtige Chateau des Adhemar. Ideaal om een dag te besteden en te genieten van een bezoek aan de gezellige stad. Amandelen en honing zijn hier ook veel te vinden, die in de omgeving verbouwd worden.

met de camper naar Frankrijk

10. Pilat Natural Regional Park

Deze plaats is ideaal om te vervoeren met compacte campers occasions en tegelijkertijd het gebied optimaal te ontdekken. In de zomer is dit ook de uitgelezen mogelijkheid om te ontspannen aan de massa toerisme. Dit uitgestrekte landschap heeft dan ook genoeg afwisseling door heuvel met wijngaarden en bossen met prachtig uitzicht over de rivier de Rhône.

met de camper naar Frankrijk

11. Gorges du Verdon

Laat de kust achter je om de koers te vervolgen richting het binnenland. Hier vind je namelijk één van de grootste kloven in Europa: Gorges du Verdon. Met rotswanden van enkele honderden meters hoog die boven de rivier met azuurblauw water uitsteekt is dit absoluut een bezoekje waard. Het kronkelende water over de bodem van de rivier is de leidraad voor prachtige wandelpaden die je verder door de natuur heen leiden. Ook worden de wandeltochten beloond met fantastische uitzichten. Tip: kom voor de middag, dan is het blauwe water op het (aller)mooist!

 

Welke camper past bij jou?