Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Kastelenroute met de camper

Wil jij de kastelenroute met de camper ontdekken? Goed idee! Nergens kan dat beter dan in Frankrijk! Maar ook in Nederland en Duitsland zijn er verschillende kastelen te bewonderen. Tijdens de routes ga je van Château naar Château en geniet je onderweg van het mooiste uitzicht. Jij hoeft je tijdens jouw kastelenroute met de camper geen seconde te vervelen!

Niets is mooier dan deze route af te leggen met een camper. Zo zie je niet alleen de culturele erfgoederen, maar ook het omliggende landschap. Wij verhuren campers zodat jij deze reis onvergetelijk kunt maken. Of je nou met een groot reisgezelschap gaat of alleen met je partner, wij hebben altijd een passende oplossing voor jou! Bekijk hieronder alvast een greep uit ons verhuuraanbod. Meer zien? Bekijk dan al onze huurcampers.

Bekijk hier onze beschikbare campers!

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

Kastelen in het Loiredal

Frankrijk is een prachtig land om met de camper doorheen te reizen. Niet alleen het landschap is mooi, maar ook de culturele dorpjes en karakteristieke gebouwen die er te vinden zijn. Een kastelenroute met de camper is ook in Frankrijk af te leggen, namelijk de kastelenroute door het Loiredal. Tijdens deze kastelenroute met de camper kun je het beste voor jouw reis uitzoeken welke kastelen je wilt bezoeken. Het aantal dat je kunt bezoeken is natuurlijk afhankelijk van jouw reisduur, maar aangezien het zo’n 50 kastelen zijn is het moeilijk om alles te bezoeken. Om jou verder te helpen met het uitstippelen van jouw kastelenroute met de camper, hebben wij hieronder een aantal aanraders staan!

Château Royal de Blois

Het koninklijk kasteel van Blois is erg indrukwekkend om te zien. Het architectonische kunstwerk stamt uit de middeleeuwen en was toen bestemd als vesting van de graven van Blois. Door de eeuwen heen is het gebouw residentie geworden voor 7 koningen en 10 koninginnen van Frankrijk. Het gebouw is historisch erfgoed. Op de dag van vandaag kun je er de geschiedenis herbeleven en genieten van de Franse kunst en cultuur.

Château de Chambord

Het Château de Chambord is een zestiende-eeuws jachtkasteel, gek genoeg is het nooit gebruikt als langdurige woning. Het kasteel is uitgerust met 365 torens, 1036 ramen en maar liefst 440 kamers. Dat alles staat op een domein van 5500 hectare groot en wordt omringd door een muur van maar liefst 32 kilometer! Het kasteel is dan ook het grootste van het Loiredal. Waarschijnlijk ook wel het populairste! Deze kun je niet vergeten tijdens jouw kastelenroute met de camper!

De oranjeroute door Duitsland

Ons eigen koningshuis heeft haar roots in Duitsland liggen. Door heel Duitsland heen zijn verschillende kastelen en paleizen te vinden waar de royals tijd hebben doorgebracht. De kastelenroute heet dan ook heel toepasselijk ‘de oranjeroute’. De kastelenroute met de camper is maar liefst 2500 kilometer lang, dus je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van de route met de camper af te leggen. Hieronder een aantal hoogtepunten uit de route:

Het paleis van Schwerin

Het paleis van Schwerin ligt in de gelijknamige stad. Het is een indrukwekkend gebouw dat door de jaren heen veel veranderd is. Het is in een neo-renaissancistische stijl gebouwd. Door een brand die er ooit is uitgebroken en verschillende veranderingen aan het gebouw is het niet meer zoals het oorspronkelijk was. Er wordt al jaren renovaties uitgevoerd zodat het er nog ooit zo uit gaat zien. De verbinding met het Nederlandse koningshuis is dat de man van koningin Wilhelmina daar geboren is.

Potsdam

In het stadje Potsdam zijn veel Nederlandse kenmerken terug te vinden, daar heeft de koning van Pruissen voor gezorgd. Hij heeft verschillende Nederlandse werklieden laten overkomen om de ‘typische Nederlandse huizen’ te laten bouwen. Deze zijn daar nog steeds te bewonderen. Kenmerkend zijn natuurlijk de vuurrode bakstenen. Ook werden er in die deelstaat toentertijd tulpen geplant en sinterklaas gevierd.

Kastelenroutes in eigen land

Nederland heeft uiteraard ook genoeg te bieden betreft kastelen. Je kunt deze kastelenroutes met de camper maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je camper te parkeren en gewoon op de fiets te stappen. Er zijn verschillende soorten kastelenroutes met de camper af te leggen, maar hieronder lichten we er alvast twee toe:

Kastelenroute van Diepenheim, Twente

Tijdens de kastelenroute van Diepenheim kom je langs diverse kastelen en landhuizen. Er zijn veel fietsroutes uitgestippeld in deze omgeving. Dé optimale manier om te genieten van het Twentse landschap! De grotere kastelen, zoals die van Diepenheim en Weldam zijn toegankelijk voor publiek. De landhuizen zijn in de meeste gevallen privébezit van de bewoners van de huizen. In sommige gevallen mag je wel wandelen door de tuinen of in het landgoed.

Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn

Bij deze Kastelenroute met de camper moet je wederom je fiets niet vergeten. De ultieme manier om te genieten van de omgeving. Een ander voordeel hiervan is dat je ook makkelijk door de bossen kunt fietsen. In deze route kom je langs verschillende jachthuizen, kastelen en sloten. Je begint en eindigt in Driebergen. Tussendoor kun je genieten van de mooie gebouwen die Utrecht te bieden heeft!

Dé perfecte camper voor jouw reis

Het belangrijkste is dat jij jouw kastelenroute met de camper met de juiste camper doet. Wij helpen jou graag verder! We hebben een breed assortiment huurcampers waarmee je deze prachtige reis kunt maken. Overweeg je een camper te kopen? Ook dat kan. Bekijk onze koopcampers. Bij vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen. Onze enthousiaste collega’s helpen jou graag verder!

Welke camper past bij jou?