Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Polen

Wil jij met een camperreis Polen ontdekken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Polen is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij vakantiebestemmingen, maar niets is minder waar. Polen is een prachtig land waar veel te ontdekken is. Als je een keer wat anders wilt dan strand en sneeuw dan is Polen een goede optie. Naast een grote culturele historie is er op het gebied van natuur ook veel moois te zien in het land.

Wij bieden verschillende huurcampers aan waarmee jij jouw avontuur kunt beginnen. Voor grote gezelschappen en koppels, wij hebben voor iedereen wel iets wat passend is. Bekijk ons huuraanbod!

Onze campers

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Met de camper naar Polen

In Polen is vrij kamperen verboden. Wel zijn er genoeg mogelijkheden op het gebied van overnachtingen, zo zijn er verschillende campings met speciale camperplaatsen. Ook mag je op privégebied overnachten, mits je toestemming hebt gekregen van de landeigenaar.

Qua verkeer zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je op de A1, A2 en A4 tol betalen. Dit kun je makkelijk digitaal doen, of bij de grensposten. Verder wijken de snelheden ook af. Dit is terug te vinden op de website van NKC. In de winter is het verplicht om met sneeuwkettingen te rijden waar dat aangegeven is.

In polen zijn er ook Mehrzweckstreifen te vinden op wegen buiten de bebouwde kom. Dit lijkt op een vluchtstrook; de rijbaan wordt door een witte, brede onderbroken streep gescheiden. Deze strook is te gebruiken voor langzaam verkeer. Bij verkeersdrukte moeten bestuurders van langzamere voertuigen uitwijken naar deze stroken om het snellere verkeer te laten passeren. Je kunt dat zelf ook doen met een camper, zodat je geen verkeer dat achter je rijdt opstopt.

NKC checklist

Op pad in Polen

Polen is veelzijdig. Als je voor polen kiest, kies je voor de rust, de natuur en de cultuur van het land. Hieronder geven we jou de beste tips mee, zodat jij je niet hoeft te vervelen!

Trek je terug in de natuur

Tijdens jouw camperreis Polen kom je vast en zeker langs een van de 23 natuurgebieden van het land. Een aantal van deze gebieden is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat geeft wel aan dat het een erg bijzonder stuk natuur is. Het landschap is heel erg variërend, van een bergrijke omgeving tot aan loof- en naaldbossen.

Dit park is het bekendste nationale park van polen. Het licht dicht aan de grens tegen Wit-Rusland en is vernoemd naar de bewoner van het natuurgebied, namelijk de wisent. Dit is de grootste zoogdiersoort van Europa, erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast zijn er 120 soorten vogels te spotten. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw camperreis Polen!

Polen kent drie verschillende bergketens, maar dat van Tatra is misschien wel een van de mooiste die Europa te bieden heeft. Er zijn hier tal van activiteiten te doen: bergbeklimmen, welness en grottentochten. Er zijn in het bergketen ook verschillende grotten te vinden, die je makkelijk met een gids kunt bezoeken.

Iets dichter bij de grens met Duitsland gelegen is het Gryfino woud te vinden. Dit woud is niet zomaar een verzameling bomen, maar alle bomen in het bos zijn krom. Het is een bijzonder natuurfenomeen en niemand weet precies waardoor het komt. Het kan met opzet gedaan zijn, om vervolgens makkelijker gebogen hout te winnen voor de scheepsbouw. Maar niets wordt uitgesloten; er zijn ook geruchten dat een wilde storm voor de kromme bomen heeft gezorgd. Ontdek het zelf!

Culturele uitstapjes in Polen

Op cultureel gebied is er ook veel te beleven en te bewonderen in Polen. Van mijnen tot aan kastelen en van karakteristieke steden tot aan overblijfselen van de tweede wereldoorlog. Tijdens jouw camperreis Polen valt er veel te zien.

Deze eeuwenoude zoutmijnen zijn erg indrukwekkend om te bezoeken. In de Wieliczka mijn is goed te zien hoe religieus de mijnarbeiders waren. Er zijn in de gangenstelsels namelijk grootse kerken gebouwd. Hier kun je ook terecht voor een ontspannen welness-dag of kun je een magische overnachting boeken. De Bochnia mijn is op een steenworp afstand van Krakow. Deze mijn is tot de jaren negentig nog in gebruik voor de zoutwinning. Inmiddels is die gesloten en is het open voor publiek. Een erg indrukwekkend gangenstelsel waarbij op 250 meter onder de grond een sportveld zit verstopt. Ook kun je via een lange glijbaan de mijn ontdekken. Spectaculair!

Polen kent ook een zwarte bladzijde in haar geschiedenis. Tijdens de tweede wereldoorlog is het grootste concentratiekamp van Europa op Poolse grond gezet. De overblijfselen zijn er nog te zien en het is een officieel staatsmuseum geworden. Misschien niet het vrolijkste uitstapje, maar het is de moeite waard om daar een kijkje te nemen en stil te staan bij alle slachtoffers.

‘Als een feniks verrezen uit de as’. Dit is perfect van toepassing op de oude binnenstad van Warschau. Tijdens de tweede wereldoorlog is het gehele oude centrum van de stad opgeblazen en vernietigd. Tijdens de wederopbouw is dit weer helemaal hersteld naar hoe het ooit was geweest. Enorm indrukwekkend want er is nog nooit op zo’n grote schaal een stad heropgebouwd. Hedendaags is het een erg sfeervolle stad waar veel moois te beleven is.

Jouw ideale camper al gevonden?

Jij wil jouw camperreis Polen natuurlijk met zo veel mogelijk comfort beleven. Onze campers kunnen daarvoor zorgen! Wij verhuren niet alleen campers, maar verkopen ook jonge occasions. Een aankoop waar jij voor de rest van jouw leven van kunt genieten! Benieuwd naar ons aanbod koopcampers? Bekijk het hier.

Meer inspiratie nodig?

Wij geven jou graag tips over camperreizen en wat er zoal in de gebieden te beleven valt. Bekijk de volgende pagina’s eens!

Verder op zoek naar inspiratie? Dat kan! Wij hebben een aparte inspiratiepagina waar alle reizen op een rijtje staan. Bekijk het hieronder!

Inspiratie opdoen

Welke camper past bij jou?