Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Zwitserland

Op avontuurlijke vakantie met een camperreis Zwitserland? Lees snel verder! Zwitserland is misschien wel een van de meest avontuurlijke gebieden van Europa. Met het ruige landschap, de alpen en natuurlijk heel veel sneeuw valt er genoeg te beleven. Maar niet alleen voor avontuur kun je er terecht, er zijn namelijk ook talloze mooie dorpjes en steden die je echt bezocht moet hebben.

Begin jouw camperreis Zwitserland met een van de huurcampers van Camperhuren.nl! Wij hebben een groot aanbod huurcampers die bestand zijn tegen het soms wel hevige Zwitserse weer. Wij helpen jou graag bij het zoeken naar de ideale camper voor jou en jouw gezin! Bekijk alvast een deel van de beschikbare modellen hieronder.

Bekijk hier onze beschikbare campers!

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Camperreis Zwitserland

Als je met een camper in Zwitserland hebt gereden, dan ben je zeker een hele ervaring rijker. Op sommige stukken kan het jou als bestuurder best wel moeilijk worden gemaakt. Dat komt voornamelijk door het ruige berglandschap van Zwitserland en de soms wel erg scherpe bochten die je moet maken. In het artikel camperreis Oostenrijk lees je precies hoe jij je hoofd koel kan houden tijdens een heftig ritje.

Over het algemeen is wildkamperen in Zwitserland verboden, maar dat kan nog wel eens per deelstaat verschillen. Maar jij hoeft je geen zorgen te maken dat je zonder overnachtingsplek komt te zitten, er zijn genoeg campings te vinden in Zwitserland.

In Zwitserland moet je bij campers onder de 3500 ton beschikken over een tolvignet. Het is het slimst als je deze aan de grens koopt, daar betaal je er het minst voor. Wel belangrijk om het geld gepast in Zwitserse franken bij te hebben, anders krijg je wisselgeld terug. Je kunt er ook met een credit- of mastercard betalen, maar dat kan ongunstig uitpakken in verband met de wisselkoers.

Als je in winterse omstandigheden rijdt, dan moet jij je extra goed voorbereiden. Spijkerbanden zijn verboden maar je hoeft als Nederlander niet persé op winterbanden te rijden (toch wel slim om te doen). Het is in veel bergebieden verplicht om met sneeuwkettingen te rijden, dus die moet je zeker niet vergeten!

Het is in Zwitserland verboden om navigatie mee te nemen met flitspaaldetectie. Deze kunnen worden ingenomen bij een aanhouding. Ook een opmerkelijke regel is dat je als brildragende kampeerder een reserve bril moet meenemen. Er gelden in Zwitserland ook andere regels voor het meenemen van huisdieren, anders dan in andere Europese landen. Deze zijn te lezen op de website van NKC hieronder.

Bekijk meer tips op NKC

De activiteiten in Zwitserland

Een camperreis door Zwitserland is zowel in de zomer als winter een echt avontuur! Het land is het gehele jaar door te bezoeken, maar de activiteiten zijn in sommige gevallen wel afhankelijk van de jaargetijden. Deze activiteiten zie je hieronder!

Zomers stedentripje

In de lente en zomer staat Zwitserland in bloei. Dat zie je zeker terug in jouw camperreis. Alles is groen en het temperatuurtje is aangenaam. In de lente en zomermaanden is het gebruikelijk om tijdens jouw vakantie vooral veel steden te bezoeken en natuurlijk te genieten van de mooie natuur. Het beste is om nog voor de zomer op pad te gaan, in de zomer is er namelijk grote drukte door toeristen. Onderstaande steden zijn echte aanraders!

Voel het frisse briesje

Een camperreis Zwitserland natuurlijk de ultieme wintertrip! Dit is het moment dat alle activiteiten op gang komen. Tijd voor de sneeuw en natuurlijk alle kerstmarkten. Maar dat is niet alles, je kunt ook sleeën, langlaufen of genieten van de heerlijke wellness. Verken het sprookjesachtige gebied met een winterse wandeltocht, dat behoort ook tot een van de mogelijkheden. Klik op de tips hieronder!

Doe jouw Zwitserland-inspiratie op!

Wij staan voor jou klaar!

Heb je nog hulp nodig bij het uitzoeken van een huurcamper? Overweeg je zelf een camper te kopen? Wij kijken graag met je mee! Wij kunnen vrijblijvend advies geven over campers en welke campers het meest geschikt zijn voor jou en jouw reisgezelschap.

Meer inspiratie lezen?

Meer inspiratie

Welke camper past bij jou?