Reserveer nu met voordeel in de meivakantie vanaf 10 nachten

Rondreis Noorwegen camper

Zodra je voor een rondreis Noorwegen camper gaat moet je de keuze maken tussen ontelbaar veel avontuurlijke routes. Door de vele routes kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En daarom helpen wij je graag een spreekwoordelijk handje op weg. Wij hebben een route samengesteld die ongeveer 3 weken in beslag neemt. Afhankelijk van de tijd die je hebt voor de campervakantie is het natuurlijk mogelijk om plaatsen over te slaan of om juist ergens langer te blijven. De camperroute in Noorwegen begint in Kristiansand en loopt via Stavanger en Skjolden naar de hoofdstad Oslo. Kom langs prachtige bezienswaardigheden zoals de Preikestolen, Trolltunga en Hardangervidda nationaal park. Op naar een onvergetelijk avontuur in Noorwegen!

Tweedehands campers te koop: ons aanbod

Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Prijs: van €64.900 voor €59.990 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: van €57.900 voor €53.990 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: van €55.900 voor €53.900 Aantal slaapplaatsen: 2 (3e bed als optie) Bouwjaar: 2018
Prijs: van €49.900 voor €48.900 Aantal slaapplaatsen: 2 (3e bed als optie) Bouwjaar: 2019
Prijs: Van €59.900 voor €55.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2019
Prijs: van €54.990 voor €49.999 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2019
Prijs: van €66.900 voor €63.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: van €69.990 voor €66.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020

1. Kristiansand

De rondreis Noorwegen camper begint in het prachtige Kristiansand. Dit bereik je door de veerboot vanaf Hirsthals te nemen. Nadat je de veerboot hebt genomen kom je in een aangenaam en gezellig kuststadje dat verrijkt is met vele mooie stranden. Het is mogelijk om een duik te nemen in één van de baden van het Aquarama waterpark. Ook is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Kristiansand Dyrepark. Dit is dé grootste dierentuin van Noorwegen. Verder is het tijdens de camperreis Europa aan te raden om langs verschillende musea te gaan en de meest pittoreske straatjes met street art invloeden te bewonderen.

Rondreis Noorwegen camper

2. Stavanger

Deze plaats is tijdens een rondreis Noorwegen camper te bezoeken via de kust. Kom langs de typisch Noorse vissersdorpjes. Ga bijvoorbeeld langs Flekkefjord en wandel door de prachtige vallei van het Setesdal. Hebben we te maken met échte actievelingen? Dan is het aan te raden om erop te gaan. Op de rivieren in de omgeving kan je namelijk volop raften en andere sportieve activiteiten ondernemen. Ook in de natuur kan je erop gaan om loslopende elanden te spotten. Via Lysebotn loopt een wandeling naar Kjeragbolten. Dit is een steen die tussen twee rotsen ingeklemd zit, dat zorgt voor een waar plaatje! Onderweg is het tevens genieten beglazen met een prachtig uitzicht op Lysefjord. Eenmaal in Stavanger zelf ben je omringd door een stukje historie, dat bij uitstek geschikt is om door de eeuwenoude straatjes te slenteren en van alle bezienswaardigheden te genieten. De oude Domkirke en het Stavenger museum zijn een absolute aanrader, evenals een bezoekje aan de Preikestolen (één van de bekendste uitkijkpunten van Noorwegen).

Rondreis Noorwegen camper

3. Suldalsosen

Via het noorden kan je vervolgens de rondreis Noorwegen camper vervolgen richting het binnenland. Via de vissersplaats Haugesund trek je verder richting het Hardangervidda nationaal park. Onderweg is het enorm aan te raden om af te slaan naar Suldalsosen. Waar deze plaats bekend om staat? Dat is de bekende zalmrivier Suldalslagen waar de wilde zalmen tegen de rivier in zwemmen. Voordat je Odda bereikt is een tussenstop bij Låtefossen aan te raden. Hier is een prachtige waterval met daarvoor een stenen brug.

Rondreis Noorwegen camper

4. Odda

Deze plaats is een uitgelezen uitvalsbasis voor verder bezoek aan de Folgefonna gletsjers en Trolltunga. Het oude industriestadje ligt tussen het Folgefonna nationaal park en het Hardangervidda nationaal park. Deze plaats is bij uitstek geschikt om tijdens een camperreis enkele dagen te vertoeven. Met compacte campers occasions is het namelijk enorm gemakkelijk om verschillende natuurgebieden te leren kennen.

Rondreis Noorwegen camper

5. Flåm

De camperreis Noorwegen kan vervolgens vervolgd worden richting Skjolden. De eerste stop die onderweg zonder meer de moeite waard is bij Flåm. Dit is gelegen aan het Aurlandsfjord, waar je op de Flåmsbane kan stappen. Dit is een trein tussen Flåm en Myrdal. Onderweg kan je optimaal genieten van de prachtige uitzichten die de camperreis door Noorwegen te bieden heeft. En dit maakt het dan ook een absolute must voor een rondreis Noorwegen camper. Kom langs Brekkefossen, Flam Kirke en de Kjosfossen waterval. En kom erachter wat voor unieke bezienswaardigheden moeder natuur te bieden heeft.

Rondreis Noorwegen camper

6. Skjolden en Lustrafjorden

Watervallen afgevinkt? Dan is het tijd om de rondreis Noorwegen camper te vervolgen naar Skjolden. Dit ligt ten noorden van Lustrafjorden. Hierdoor kom je onderweg langs de staafkerk Urne dat absoluut een bezoekje waard is. Ook de Feigefossen mogen níet ontbreken tijdend de camperreis door het prachtige Noorwegen. Skjolden ligt tussen Jostedalsbreen nationaal park en Jotunheimen nationaal park. Een ideaal gebied om rond te wandelen. Breng een bezoek aan de Jostedalsbreen. Dit is dé grootste gletsjer op het Europese vasteland. Als je tijd over hebt is het aan te raden om een trip naar Lom te maken om de bijzondere staafkerk in levende lijven te aanschouwen.

Rondreis Noorwegen camper

7. Oslo en omgeving

Op het moment dat je met de camper richting Oslo vertrekt zit het grootste gedeelte van de rondreis Noorwegen camper er (helaas) al op. Tóch is het zeker de moeite waard om ook van het laatste gedeelte van de camperreis optimaal te genieten. Zo is het gebied rondom Oslo behoorlijk industrieel en zijn hier veel dammen en elektriciteitscentrales terug te vinden tussen het uitgestrekte landschap. Middenin de stad Oslo is het heerlijk om gewoon door het moderne centrum te slenteren. Breng een bezoek aan de interessante bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis uit de 19e eeuw. Ook het Akershus sloot is één van de weinige gebouwen uit de Middeleeuwen in de stad dat dienst doet als museum. Over musea gesproken: het Munchmesuem of het Vigelandmuseum zijn zéker nog een bezoekje waard alvorens huiswaarts te keren. En misschien vervolg je het avontuur nog in eigen land met een camperroute Nederland

Rondreis Noorwegen camper

Welke camper past bij jou?