Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Elfsteden camperroute

Ondanks dat de Elfstedentocht over het ijs al jaren niet meer doorgaat, betekent het niet dat je de Elfsteden camperroute ook niet kunt afleggen. Vergeet je schaatsen en huur een camper! Met de camper kun je namelijk een prachtige route afleggen door de elf steden van de oorspronkelijke Elfstedentocht. Wanneer je een camper huurt bij Camperhuren, ben je verzekerd van een geslaagde Elfsteden camperroute. Wacht daarom niet langer en bekijk ons uitgebreide aanbod luxe en comfortabele campers!

Camper huren?

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Elfstedentocht met de camper

De Elfsteden camperroute gaat langs alle elf steden van de Elfstedentocht, dat zijn de volgende steden: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden. Wanneer je de Elfsteden camperroute af gaat leggen ben je ongeveer 200 kilometer onderweg. Natuurlijk bepaal je helemaal zelf hoe lang je erover doet. Doordat je met een camper op vakantie gaat, ervaar je ook de ultieme vrijheid die een camper je geeft. Zo is de keuze helemaal aan jou of je meerdere steden op een dag doet of ergens wat langer blijft hangen.

Bezienswaardigheden voor tijdens jouw Elfsteden camperroute

 • Het Elfstedenmonument. Een ereboog voor alle deelnemers die de tocht hebben uitgereden. Het is een tegeltjesbrug bestaande uit ruim 7000 tegeltjes met daarop afbeeldingen, namen en jaartallen van de deelnemers. Als je de brug van een grotere afstand bekijkt, dan vormen de duizenden portretten een nieuw beeld van schaatsers die achter elkaar aanrijden.
 • Het ‘Vrouwtje van Stavoren’. In Stavoren vind je een bronzen beeld van een vrouw die met een hand boven haar ogen naar de einder tuurt. Dit beeld, gemaakt door Pier Arjen de Groot, verbeeldt de beroemde sage van het ‘Vrouwtje van Stavoren’. De stad Stavoren beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië en heeft een nostalgische charme.
 • Het Eise Eisinga Planetarium. Het Eise Eisinga Planetarium geeft exact de stand aan van de hemellichamen. Wolkammer Eise Eisinga werkte er in de achttiende eeuw zeven jaar aan en hoopte hiermee de sterrenkunde voor de gewone burger begrijpelijker te maken. Het is het oudste werkende planetarium ter wereld.

Welke camper neem je mee op pad?

Lijkt de Elfsteden camperroute je wel wat, maar heb je nog geen idee welke camper je mee op avontuur wilt nemen? Géén probleem! Wij helpen je maar al te graag met het vinden van jouw ideale camper. Om te beginnen de vraag met hoeveel personen je op reis wilt gaan. Camperhuren.nl biedt namelijk campers voor twee tot en met zes personen. Vervolgens kijk je welke categorie het beste aansluit bij jouw wensen. We verdelen onze campers in de volgende categorieën:

Op basis van deze informatie blijven er uiteindelijk een aantal campers over waar je uit kunt gaan kiezen. Samen met jou kijken we welke camper het beste bij je past en bespreken we de mogelijkheden.

Praktische extra’s voor tijdens jouw Elfsteden camperroute

Heb je iets zelf niet in huis, maar zou je er gedurende je reis wel graag gebruik van willen maken? Camperhuren.nl biedt een heleboel praktische extra’s aan die je eenvoudig kunt huren voor tijdens jouw reis. Denk hierbij aan: een skottelbraai, een Omnia oven of een navigatiesysteem. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de eindschoonmaak door ons te laten verzorgen, zodat je het ontspannen vakantiegevoel nóg langer vast kunt houden.

Comfortpakketten

Wil je jezelf extra verwennen tijdens jouw Elfsteden camperroute? Koop een van onze luxe comfortpakketten! We hebben comfortpakketten die bestaan uit: eten & drinken (Lazy morning pakket, Snackpakket, Borrelpakket en Verrassingspakket), linnengoed (Beddenset en Handdoekenset) en keukenspullen (Keukenpakket Basic en Keukenpakket Luxe).

Hoe werkt het huren van een camper?

Waarom Camperhuren.nl?

Een camper huren bij Camperhuren.nl biedt vele voordelen. Om je een overzicht te geven van deze voordelen, hebben wij ze hieronder voor jou op een rijtje gezet:

 • Al onze campers zijn zelfvoorzienend met eigen douche, toilet en keuken.
 • De campers zijn maximaal vier jaar oud en zeer compleet uitgerust.
 • Je rijdt alle kilometers vrij.
 • Tijdens jouw reis zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.
 • Onze campers worden keurig onderhouden bij een erkende Fiat garage.
 • Je mag bij Camperhuren.nl standaard een gratis proefrit maken voorafgaand aan de reis.
Benieuwd naar andere camperroutes in Nederland?

Koop een camper bij Camperhuren.nl

Na het verhuurseizoen gaan de meeste campers bij Camperhuren.nl de verkoop in. Lijkt het je dus leuk om naast de Elfsteden camperroute nog meer routes af te gaan leggen met de camper? Dan is het kopen van een camper misschien wel iets voor jou! We bieden vier verschillende soorten koopcampers aan:

 •  Een alkoof camper (een ruime 6-persoonscaper, vaak gebruikt door gezinnen met in de cabine standaard een ruim tweepersoonsbed)
 • Een integraal camper (cabine is volledig geïntegreerd met de woonruimte, grote ramen en staat bekend om de goede isolatie)
 • Een half-integraal camper (combinatie van de alkoof- en de integraalcamper, gestroomlijnde vormgeving, makkelijk wendbaar en minder windgevoelig dan de alkoof)
 • Een buscamper (een omgebouwde gesloten bestelwagen, erg efficiënt ingericht, past op standaard parkeerplaats en makkelijk wendbaar)

Contact opnemen

Wil je meer weten over de Elfsteden camperroute of ben je op zoek naar advies? Neem contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@camperhuren.nl of door te bellen naar 0297 547007. Daarnaast kun je te allen tijde ons online contactformulier invullen. Wij zullen proberen zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen. Heb je een camper gezien die je aanspreekt en zou je deze graag een keer in het echt willen bezichtigen? Kom een kijkje nemen in onze showroom in Aalsmeer! Bekijk de openingstijden van de showroom op onze website.

Wil je op de hoogte blijven van Camperhuren? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op FacebookInstagramTwitterYouTube of LinkedIn. Benieuwd naar hoe mensen over ons denken? Bekijk onze reviews!

Neem contact op

Welke camper past bij jou?