Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Met de camper naar Spanje

Als je met de camper naar Spanje gaat kies je voor een ideaal camperland. Ga langs één van de velen verlaten strandjes aan de kust, doorkuis het hele land, bezoek alle steden die je ooit al een keer had willen zien en proef de cultuur die de Spaanse grond te bieden heeft. Ervaar dat zowel de kust als het binnenland veel te bieden heeft. Dat er zowel zon als sneeuw te bekennen is. En dat je er (natuurlijk) heerlijke wijn en bourgondische specialiteiten vindt. Laat je inspireren door 3 camperroutes door Spanje!

Campers voor beginners

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

1. Van Malaga naar het hart van Spanje

Ga met de camper naar Spanje en breng een bezoek aan het prachtige middeleeuwse karakter. Enkele steden zijn dan ook niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Combineer dit met indrukwekkende landschappen en vervolg de campervakantie overtuigend in Malaga. Rij langs het oude stadje Cordoba dat tussen 711-1013 de hoofdstad van het Moorse emiraat en kalifaat was. Toentertijd woonden er bijna een half miljoen mensen, Mezquita herinnert je direct aan deze bloeitijd. Toe aan ontspanning als je met de camper naar Spanje gaat? Breng dan een bezoekje aan de Arabische baden, die te dichtbij de moskee te vinden zijn. Na een dag relaxen kan je de route vervolgen naar Extremadura. Dit is een stukje land van de voormalige Spaanse ontdekkingsreizigers. Ondanks dat een aantal steden (zoals Caceres) op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijken heeft het massatoerisme dit nog niet ontdekt.

De volgende stop tijdens de camperreis Spanje is een échte universiteitsstad: Salamanca. Hier vind je twee imposante kathedralen en het 18e eeuwse plein Plaza Mayor. Vanuit de studentenstad vervolg je de route langs pelgrimsstad Santiago de Compostela. Rijd verder door naar Segiova dat te boek staat om het sprookjeskasteel en een gigantisch Romeins aquaduct en keuken. Spanjaarden vanuit de hoofdstad Madrid komen hier maar al te graag heen om een speenvarken te eten. Chincon en Toledo zijn de laatste stops van de camperroute Spanje. Laatstgenoemde stad staat bekend om het multicultureel karakter. Zo zijn hier zowel moslims, christenen als joden te vinden. Als afsluiter kan je de compacte campers occasions neerzetten bij een plaats aan de rivier de Taag. Hier wordt je nog beloond met een uitzicht op de oude stad.

2. Andalusië: zon én sneeuw

Als je met de camper naar Spanje gaat tijdens de doorgaans koudere wintermaanden is deze camperroute Spanje een absolute aanrader. Dit is namelijk een combinatie van zon en sneeuw. Op twee uur rijden van Malaga ligt Siërra Nevada: hier vind je skipistes in alle categorieën terug. Ook zijn de faciliteiten voor campers op en top ingericht. Sinds enkele jaren is aan de rand van het pittoreske skidorpje Pradollano een speciaal gedeelte ingericht voor campers. Perfecte ligging met een lift naar de pistes. Ook is de busverbinding goed naar het centrum van Pradollano. Combineer een skivakantie met een paar dagen strand of bezoek de Bodega’s langs de wijnroute van Alpujarras. De hoge bergweg op de route staat tijdens de camperreis garant voor fenomenale uitzichten. Ook is het met de camper naar Spanje mogelijk om deze camperreis te combineren met een bezoekje aan het Alhambra in Granada.

3. Culinair Spanje: van wijn tot pintxos

Langer de tijd om met de camper naar Spanje te gaan? Dan is deze derde camperreis Europa goed te combineren met route één. Van Salamanca kan je dan tenslotte doorrijden naar Burgos. Dit staat naast de prachtige kathedraal bekend om het heerlijke eten. Morcilla (bloedworst), Queso de Burgos (schapenkaas) en Ribera del-Duro wijn zijn hier dé culinaire hoogstandjes. Vervolg de camperreis Spanje met een landelijke route via het mooie Vitoria-Gasteiz naar Bilbao. Buig af in de richting van Logrono (hoofdstad van de regio La Rioja). Vlak voor Logrono ligt dé mooiste bodega van Spanje: Marques de Riscal.

De camperreis kan vervolgens vervolgd worden langs Bodega Ysios naar Vitoria-Gasteiz. Een prima stop met (gratis) camperplaatsen in de stad. Ook zorgt een goede tramverbinding ervoor dat je binnen een mum van tijd in de binnenstad staat. Pintxos zijn hier een klassieker. En dat is natuurlijk niet voor niets. Zo is dit niet alleen een lust voor het oog, maar óók voor de smaakpapillen. Fietstochten zijn in de omgeving een aanrader vanwege het overwegend groene landschap. Vervolg de camperroute Spanje langs Bilbao en Guggenheim. Via de mooiste stadsstranden van Santander kan je vervolgens doorrijden naar het échte hoogtepunt van de camperreis: de Picos de Europa. Een fantastisch wandelgebied met genoeg campings. Als je nog tijd over hebt kunnen de historische steden Oviedo en Leon een kers op de taart zijn als je met de camper naar Spanje gaat. Hierna kan je de camperavonturen altijd nog vervolgen in eigen land met een camperroute Nederland

Welke camper past bij jou?