Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camper test

Een camper test is een perfect startpunt als je op zoek bent naar een camper, maar nog niet weet wat voor een. Daarom hebben wij verschillende campers toegelicht en getest op verschillende punten. Zowel een integraal, half integraal, bus of alkoof camper. Per model geven we inzicht in de voordelen en indeling. Ook als je niet meer aan het oriënteren bent, maar juist een ervaren camperreiziger kan dit handig zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Vanuit deze info kan je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken voor de aanschaf van een toekomstige camper. Perfect als startpunt voor de volgende campervakantie!

Camper test: ga eerst voor een camper huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Alkoof campers

De alkoof camper herken je aan een grote bult boven het dak van de bestuurderscabine. Sommigen vinden dit daarom niet altijd even fraai ogen. Daaronder schuilt wel een riant tweepersoonsbed. De zithoek kan worden omgebouwd tot een bed voor twee kleinere kinderen. Met enorm veel bergruimte komt een alkoof camper goed uit een camper test als je er met het hele gezin op uit gaat. Omdat dit type iets minder gestroomlijnd is dan andere soorten kan het voorkomen dat je de wind beter voelt. Als gevolg hiervan kunnen de brandstofkosten wat hoger te komen liggen. Verder moet je rekening houden dat het zicht vanuit de cabine omhoog belemmerd kan worden. Een overhangend alkoof zorgt er ook nog voor dat je moet oppassen bij uitstekende dakplaten of mooie uithangborden.

Half integraal camper

Een half integraal camper wordt gekenmerkt door een stoer uiterlijk. Dat is volgens ons dan ook één van de voornaamste redenen dat het een populair model is. Het is beter gestroomlijnd dan een alkoof camper én ook nog eens minder hoog. Dat komt het brandstofverbruik dan natuurlijk ook ten goede waardoor dit type positief uit een camper test komt. Vaak hebben deze type campers ook een verlaagd chassis, dat zorgt voor betere rijeigenschappen. Hierdoor ben je altijd alert bij hobbels en steilere bergwegen. De indeling van een half integraal camper wordt gekenmerkt door een ongekende flexibiliteit. De cabinestoelen zijn namelijk gemakkelijk te draaien zodat er een gezellige zithoek ontstaat. Achterin de camper bevindt zich vaak een vast bed.

Integraal camper

Dit is een neusje van de zalm onder campers. De cabine en woonruimte is namelijk volledig geïntegreerd wat zorgt voor een enorm goede isolatie. Verder is de cabine zeer ruimtelijk en vaak gemaakt van kunststof om roestvorming tegen te gaan. Een groot panorama voorruit geeft je een mooi en goed uitzicht. Vanuit hier kan je dan ook optimaal genieten van de prachtige landschappen waar de integraal camper je naartoe gaat brengen. Achterin de camper is vaak een vast bed geplaatst, dat eveneens een comfortabel hefbed boven de cabine heeft. Hierdoor wordt alle ruimte in dit luxe kampeerhuis optimaal benut wat naar voren komt vanuit onze camper test. Omdat de bouw van dit luxe type camper gecompliceerd is brengt dit ook een hoger prijskaartje met zich mee. Hier tegenover staat dan weer dat een integraal camper enorm waardevast is en dus als een investering gezien kan worden. Overige nadelen zijn een zwakkere kreukelzone door het gebruik van kunststof materialen en het ontbreken van een portier aan de bijrijderskant.

Buscamper

De laatste campersoort die bij een camper test winnend uit de strijd kan komen is een kleine buscamper kopen. Deze compacte campers occasions zijn als het ware omgebouwde bestelwagens die gesloten zijn. Hierdoor is het enorm efficiënt ingericht waardoor alles erin past. Denk aan een zithoek, ombouwbed, keuken én zelfs vaak een douche en toilet. Ideaal op de weg omdat een buscamper als het ware als een hoge personenauto rijdt. Hierdoor kan je deze eenvoudig op een standaard parkeerplaats parkeren. Ook buiten de vakanties om is de camper te gebruiken omdat deze enorm wendbaar is. Het grootste nadeel van een buscamper is dat je soms niet genoeg ruimte hebt. Bedmaten zijn dan ook beperkt. En het meubelwerk staat vaak krap opgesteld. Door middel van een camperopbouw of hefdek zijn eventueel twee extra slaapplaatsen te creëeren. Een ander minpuntje is het warmteverlies door grote schuifdeuren aan de zijkant.

Test je camper

Na het lezen van deze informatie weet je waarschijnlijk nog níet 100% zeker welk type het beste uit de camper test komt. Daarom adviseren wij je ook om een toekomstige camper te testen. Dat doe je door eerst voor een camper huren te gaan, alvorens je overgaat tot een definitieve camper kopen. Om je ook hierin te begeleiden geven wij je persoonlijk advies op maat. Dit kan je dan ook nog helpen om vervolgens de definitieve knoop voor een camper huren door te hakken.

Welke camper past bij jou?