Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Welk rijbewijs voor camper

Vóór je op pad gaat moet je natuurlijk weten welk rijbewijs voor camper je nodig hebt. Deze vraag gaan we op deze pagina volledig beantwoorden, zodat jij goed voorbereid bent op jouw camperreis. Een camper is natuurlijk een stukje groter dan regulier persoonsvervoer, dus jij moet als bestuurder bewust zijn van de verschillen. Als je nog nooit in een camper hebt gereden is het ook aan te raden om van tevoren goed onderzoek te doen of alvast een cursus rijden met de camper te volgen. Je kunt ook altijd bij ons terecht voor advies. Wij hebben zelf campers voor 2 tot 6 personen. Deze zijn allemaal te besturen met een B-rijbewijs (autorijbewijs). Dat wil zeggen dat jij als bestuurder in principe niet verplicht bent een cursus te volgen of een extra rijbewijs te halen.  

Onze verhuurcampers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week

Welk rijbewijs voor een camper kopen óf huren?

Met alleen een B-rijbewijs ben je er nog niet, je moet namelijk wel de nodige rijervaring hebben. Als bestuurder van compacte campers occasions moet je minimaal 25 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in bezit zijn van je B-rijbewijs.  

Welke eisen hanteert Camperhuren.nl?

Welk rijbewijs voor camper bij Camperhuren.nl? Bij ons moet je voorafgaand aan jouw camperreis aangeven wie de bestuurders gedurende de reis zullen zijn. Hiervan kun je tijdens de reis niet van afwijken. Voor de reis moet je als bestuurder alle instructies opvolgen die door ons zijn gegeven. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat je voorzichtig en veilig moet rijden. Het is absoluut niet toegestaan om harder te rijden dan de maximale toegestane snelheid. Wij adviseren een maximale snelheid van 100 – 110 km/u (houdt er rekening mee dat de maximumsnelheid op de meeste snelwegen bij camperroutes Nederland 100 km/u is).

Welk rijbewijs voor camper nodig? 

Welk rijbewijs voor camper is afhankelijk van de maximaal toegestane massa van de camper. Bij ons zitten alle campers onder de massa van 3.500 kg, maar zodra een camper hierboven komt, moet je een ander rijbewijs bezitten. Dit rijbewijs, ook wel ‘groot rijbewijs’ genoemd valt in de C-categorie. Als de camper tussen de 3.500 kg en 7.500 kg zit, is een C1 rijbewijs al voldoende. Kom je boven een massa van 7.500 kg? Dan moet je een C-rijbewijs halen. 

Welk rijbewijs voor camper is onder anderen afhankelijk van het aantal personen die je gaat vervoeren. Met een C1 rijbewijs blijf je aan de limiet van 6 personen zitten, maar met een C-rijbewijs komt daar verandering in. Als je in bezit bent van een groot rijbewijs, mag je namelijk 8 personen meenemen. Wil je meer dan 8 personen mee op reis nemen? Dan is een D-rijbewijs verplicht, ook wel bus rijbewijs genoemd. Een camper met meer dan 8 plekken komt echter zelden voor.  

Juiste rijbewijs? Ga voor een camper huren

Nu je weet welk rijbewijs voor camper nodig is, overweeg je misschien wel eens op pad te gaan met een camper! Je kunt makkelijk een camper huren of kopen bij ons. Wat kost een camper huren? Dat is onder anderen afhankelijk van het merk. De campers zijn van de merken Dethleffs en Sunlight. Deze staan bekend om de Duitse kwaliteit en hoogwaardige afwerking. Jij kunt genieten van een zorgeloze campervakantie met een van onze modellen. Bekijk onze beschikbare koopmodellen of al onze huurcampers hieronder! 

Welke camper past bij jou?