Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Tips voor het huren van een camper

Ben jij avontuurlijk en wil je een keer een ander soort vakantie? Huur dan eens een camper en ga op pad! Op vakantie met een camper heeft enorm veel voordelen. Zo biedt een camper je veel vrijheid: je kan gaan en staan waar je wilt.

Daarnaast kan je met een camper meerdere plaatsen aan doen in één vakantie of misschien wil je een rondreis maken en heb je met een camper alle luxe en comfort bij de hand. Een camper huren is de perfecte manier om te ervaren of deze manier van reizen bij je past.

Waar moet je allemaal aan denken als je een camper gaat huren? Wij geven jou de meest belangrijke camper tips mee.

Waarom een camper huren?

Het is een ander soort vakantie; een unieke ervaring! Ga je meestal met het vliegtuig op vakantie? Of vaak met een caravan of vouwwagen op vakantie naar Zuid-Frankrijk geweest en wil je wel eens iets anders? Kies er dan voor om een camper te huren! Een camper huren geeft je oneindig veel mogelijkheden.

Zo kan je gaan en staan waar je wilt en ben je hartstikke flexibel. Je kan per dag bepalen waar je zin in hebt; een stuk rijden naar die mooie stad verderop of vandaag toch naar dat museum of naar het strand in de buurt. Dit allemaal terwijl je je verblijf niet hoeft te verlaten. Handig, want zo heb je alles bij je voor elke bestemming en heb je dus ook minder inpak stress.

Je hebt dus altijd alle luxe en comfort bij de hand. Dat is heel gemakkelijk, wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om naar een restaurant te gaan, dan kook je iets in de camper die van alle gemakken voorzien is, inclusief een koelkast en fornuis. Een echt huis op wielen.

Waar op te letten bij camper huren?

Is het de eerste keer dat je in een camper huurt? Laat dit ons weten en vraag om tips. We zullen de tijd nemen om alles aan je uit te leggen en al je vragen te beantwoorden. Mocht je nu alvast iets willen weten over het gebruik van de camper? Bekijk dan de instructiefilm van Camperhuren.nl op de website, zodat je onderweg altijd alle informatie bij de hand hebt.

Naast de praktische zaken, is het rijden in een camper in het begin even wennen. Hij is een stuk hoger, breder en langer dan je normaal gewend bent bij een auto. Maar uit ervaring blijkt dat het rijden in een camper snel went. Laat het vooral geen reden zijn om geen camper te huren. Daarnaast zijn wij tijdens jouw reis 24/7 bereikbaar bij vragen en eventuele problemen. Wij zorgen ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kan gaan!

Waar te verblijven?

Als je onderweg bent met de camper, zul je moeten nadenken waar je de nacht wilt doorbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • op een camping
  • op camperplaats of
  • wild kamperen.

Wild kamperen mag niet overal, in bepaalde landen zoals in Scandinavië mag het onder bepaalde voorwaarden wel. De voordelen van wild kamperen zijn dat je echt op de mooiste plekken kan staan in de natuur en niet gestoord wordt door buren. Let wel op dat je geen aansluiting hebt voor je elektriciteit en water, waardoor het belangrijk is om je goed voor te bereiden voordat je gaat wild kamperen. Zorg ervoor dat je woonaccu is opgeladen. Deze gaat bij gewoon gebruik 1 tot 1,5 dag mee. Denk er ook aan om de schoonwatertank te vullen, zodat je voldoende water hebt om te koken, je handen te wassen en te douchen en dat de vuilwatertank leeg is.

Ben je iets minder avontuurlijk en vindt je het wel prettig om iets meer faciliteiten te hebben dan kan je op een camping of camperplaats gaan staan. Een camping is vaak wat groter, op een afgesloten terrein en er zijn meer faciliteiten aanwezig zoals het sanitair, een zwembad, een restaurant, een campingwinkel en een speeltuin. In tegenstelling tot camperplaatsen; deze zijn vaak wat eenvoudiger, maar veelal met elektriciteit en waterpunt. Dit maakt een camperplaats daardoor ook goedkoper. Camperplaatsen liggen vaak op praktische locaties; vlakbij een dorp of stad, het strand of langs een rivier. Je kan dus zelf afwegen op wat voor plaats je wil verblijven. Mocht de plek niet bevallen, kan je altijd doorrijden om een nieuwe overnachtingsplaats te vinden.

Hoe vind je al deze verschillende locaties? Om verblijfplaatsen te vinden is het handig om bijvoorbeeld de app CamperContact op je telefoon te zetten, zodat het zoeken naar campings, camperplaatsen en servicepunten makkelijk is. Sowieso is het slim om de website van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) te bekijken voor meer camper tips. Mocht de vakantie met de camper goed bevallen en je vaker willen gaan dan is het slim om lid te worden van de NKC.

Wat ga je doen?

De mogelijkheden met een camper zijn eindeloos. Denk maar eens aan een vakantie in eigen land of een stedentrip.  Bijvoorbeeld naar Noord-Nederland, ga eens wandelen in Drenthe of bezoek de mooie Hanzestad Groningen. In de bossen in Drenthe liggen diverse camperplaatsen nabij de hunebedden, zeker bijzonder om een keer te gaan bekijken. Mocht je daarna nog zin hebben om verder te rijden, steek dan eens de grens over naar Noord-Duitsland. Naast mooie natuurgebieden, kan je daar de vroegere handelspartners van Groningen bezoeken. Deze Hanzesteden zoals Bremen en Hamburg zijn zeer de moeite waard om met de camper heen te gaan.

Wil je iets verder weg, dan kan je bijvoorbeeld een fijne strandvakantie naar het zuiden van Europa maken. Een rondreis in de lente door Portugal en Spanje om al van de zon te kunnen genieten. Of een avontuurlijke vakantie naar de Alpen waar je kan wandelen en fietsen, is ook een heerlijk doel, elk seizoen biedt andere mogelijkheden.

Voor meer reisinspiratie en camper tips, bezoek onze inspiratiepagina. Het leuke van een camper is dat je bestemmingen ook kan combineren. Maak bijvoorbeeld een rondreis door Europa waar je het strand, de bergen en een stedentrip met elkaar combineert.

Wil jij dit avontuur eens aangaan? Een camper huren is de perfecte manier om uit te vinden of deze manier van reizen iets voor jou is.

Februari 2023

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

Welke camper past bij jou?