Contact

Tips voor het huren van een camper

Ben jij avontuurlijk en wil je een keer een ander soort vakantie? Huur dan eens een camper en ga op pad! Op vakantie met een camper heeft veel voordelen. Zo biedt een camper je veel vrijheid: je kan gaan en staan waar je wil. Daarnaast kan je met een camper meerdere plaatsen aan doen in een rondreis, maar heb je toch met alle luxe en comfort bij de hand. Een camper huren is de perfecte manier om te ervaren of deze manier van reizen bij je past. Waar moet je allemaal aan denken als je een camper gaat huren? Wij geven jou de meest belangrijke camper tips mee.

Waarom een camper huren?

Ga je meestal met het vliegtuig op vakantie? Of vaak met een caravan of vouwwagen op vakantie naar Zuid-Frankrijk geweest en toe aan iets anders? Kies er dan voor om een camper te huren! Een camper huren geeft je veel mogelijkheden. Zo kan je gaan en staan waar je wil en ben je hartstikke flexibel. Je kan per dag bepalen waar je zin in hebt; een stuk rijden naar die mooie stad verderop of vandaag toch naar dat museum of naar het strand in de buurt. Dit allemaal terwijl je je verblijf niet hoeft te verlaten. Handig, want zo vergeet niets mee te nemen naar de volgende plek en dus ook minder inpak stress. Je hebt dus altijd alle luxe en comfort bij de hand. Dat is heel gemakkelijk, wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om naar een restaurant te gaan, dan kook je iets in de camper die van alle gemakken voorzien is, inclusief een koelkastje en fornuis. Een echt huisje op wielen.

Waar op te letten bij camper huren?

Is het de eerste keer dat je in een camper huurt? Laat dit aan de verhuurder weten en vraag om wat extra tips. De verhuurder zal de tijd nemen om alles stap voor stap uit te leggen en al je vragen te beantwoorden. Luister goed naar de aanwijzingen en speciale camper tips. Schrijf de bijzonderheden op, zodat je dit altijd nog na kan lezen. Mocht je iets zijn vergeten of na willen lezen? Van Camperhuren.nl krijg je een handboek mee, zodat je onderweg altijd alle informatie bij de hand hebt.

Naast de praktische zaken, is het rijden in een camper in het begin even wennen. Hij is een stuk hoger, breder en langer dan je normaal gewend bent in een auto. Maar uit ervaring blijkt dat het rijden in een camper snel went. Laat het vooral geen reden zijn om geen camper te huren. Daarnaast zijn wij 24/7 bereikbaar bij andere vragen en problemen, zoals bij een klapband. Wij zorgen ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kan gaan!

Waar te verblijven?

Nu je onderweg bent met de camper, moet je nadenken waar je de nacht wil spenderen. Er zijn verschillende mogelijkheden: op een camping, camperplaats of wild kamperen.

Wild kamperen mag niet overal, in bepaalde landen zoals in Scandinavië mag het onder bepaalde voorwaarden wel. De voordelen van wild kamperen zijn dat je echt op de mooiste plekken kan staan in de natuur en niet gestoord wordt door buren. Nadelig is wel dat je geen aansluiting hebt voor je elektriciteit en water, waardoor het belangrijk is om je goed voor te bereiden voordat je gaat wild kamperen. Sla alvast wat extra water op om te kunnen koken bijvoorbeeld.

Ben je iets minder avontuurlijk en vindt je het wel prettig om iets meer faciliteiten te hebben dan kan je op een camping of camperplaats gaan staan. Een camping is vaak wat groter, op een afgesloten terrein en er zijn meer faciliteiten aanwezig, zoals een zwembad, restaurant en jeu-de-boulesbaan. In tegenstelling tot de camperplaats, deze zijn vaak wat eenvoudiger, maar met elektriciteit en waterpunten. Dit maakt een camperplaats daardoor ook goedkoper. Je kan dus zelf afwegen wat voor plaats je wil verblijven. Mocht de plek niet bevallen, kan je altijd doorrijden om een nieuwe overnachtingsplaats te vinden.

Hoe vindt je al deze verschillende locaties? Om verblijfplaatsen te vinden is het handig om bijvoorbeeld de app CamperContact van de Nederlandse Kampeerauto Club  (NKC) op je telefoon te zetten, zodat je het vinden van campings, camperplaatsen en servicepunten makkelijk is. Sowieso is het slim om de website van de NKC te bekijken voor meer camper tips. Mocht de vakantie met de camper goed bevallen en je vaker willen gaan dan is het slim om lid te worden van de NKC.

Wat ga je doen?

De mogelijkheden met een camper zijn eindeloos. Denk dan eens aan een vakantie in eigen land of een stedentrip.  Bijvoorbeeld naar Noord-Nederland, ga eens wandelen in Drenthe of bezoek de mooie Hanzestad Groningen. In de bossen in Drenthe liggen de hunebedden, zeker bijzonder om een keer te gaan bekijken. Mocht je daarna nog zin hebben om verder te rijden, steek dan eens de grens over naar Noord-Duitsland. Naast mooie natuurgebieden, kan je daar de vroegere handelspartners van Groningen bezoeken. Deze Hanzesteden zoals Bremen en Hamburg zijn zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Wil je iets verder weg, dan kan je bijvoorbeeld een fijne strandvakantie naar het zuiden van Europa maken. Een rondreis in de lente door Portugal en Spanje om al van de zon te kunnen genieten. Of een avontuurlijke vakantie naar de Alpen waar je kan skiën, wandelen of fietsen ook een goede mogelijkheid, elk seizoen biedt andere mogelijkheden.

Voor meer reisinspiratie en camper tips, lees onze camper reisverhalen. Het leuke van een camper is dat je al deze bestemmingen ook kan combineren. Maak eens rondreis door Europa waar je het strand, de bergen en een stedentrip met elkaar combineert. Wil jij dit avontuur eens aangaan? Een camper huren is de perfecte manier om uit te vinden of deze manier van reizen iets voor jou is.