Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Voor vele een hels karwei, voor andere is het een eitje; het behalen van een rijbewijs. Het geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Een camper versterkt dit gevoel door en door, maar wat voor rijbewijs heb je nodig voor een camper? Te beginnen is een camper natuurlijk een stukje groter dan regulier persoonsvervoer. Dit brengt verschillen met zich mee waar jij, bestuurder van een camper, bewust van moet zijn. Wanneer rijden in een camper nieuw voor je is, raden we je aan om van tevoren goed onderzoek te doen of een cursus ‘rijden met de camper’ te volgen. Hiervoor kun je bij ons terecht voor ervaringen en advies!

Onze verhuurcampers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week

B-rijbewijs of toch een aanvullend rijbewijs?

Wij hebben zelf campers voor 2 tot 6 personen. Deze zijn allemaal te besturen met een B-rijbewijs (autorijbewijs). Hierdoor ben je in principe niet verplicht een cursus te volgen of een extra rijbewijs te halen. Toch ben je er, met alleen een B-rijbewijs, nog niet helemaal. De nodige rijervaring is namelijk ook een voorwaarde. Als bestuurder van compacte campers occasions moet je minimaal 25 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in bezit zijn van je B-rijbewijs.  

Massa en aantal personen

Welk rijbewijs je nodig hebt voor een camper is afhankelijk van de maximaal toegestane massa van de camper. Deze grens ligt op 3.500 kg. Bijna al onze campers vallen onder de massa van 3.500 kg, maar zodra een camper hierboven komt, moet je een ander rijbewijs bezitten. Dit rijbewijs, ook wel ‘groot rijbewijs’ genoemd, valt in de C-categorie. Als de camper tussen de 3.500 kg en 7.500 kg zit, is een C1 rijbewijs al voldoende. Dit rijbewijs heb je bijvoorbeeld nodig voor onze Familie Plus dubbele bedden. Kom je boven een massa van 7.500 kg? Dan moet je een C-rijbewijs halen. 

Daarnaast is het type rijbewijs voor een camper afhankelijk van het aantal personen die je gaat vervoeren. Met een C1 rijbewijs blijf je aan de limiet van 6 personen zitten, maar met een C-rijbewijs komt daar verandering in. Als je in bezit bent van een groot rijbewijs, mag je namelijk 8 personen meenemen. Wil je meer dan 8 personen mee op reis nemen? Dan is een D-rijbewijs verplicht, ook wel bus rijbewijs genoemd. Een camper met meer dan 8 plekken komt echter zelden voor.  

Veilig de weg op

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper bij Camperhuren.nl? Bij ons moet je voorafgaand aan jouw camperreis aangeven wie de bestuurders gedurende de reis zullen zijn. Hiervan kun je gedurende de reis niet van afwijken. Voor de reis moet je als bestuurder alle instructies opvolgen die door ons zijn gegeven. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat je voorzichtig en veilig moet rijden. Het is absoluut niet toegestaan om harder te rijden dan de maximale toegestane snelheid. Wij adviseren een maximale snelheid van 100 – 110 km/u (houdt er rekening mee dat de maximumsnelheid op de meeste snelwegen bij camperroutes Nederland 100 km/u is).

Juiste rijbewijs? Wat nu?

Nu je weet welk rijbewijs voor camper nodig is, overweeg je misschien wel eens op pad te gaan met een camper! Je kunt makkelijk een camper huren of kopen bij ons. Wat kost een camper huren? Dat is onder anderen afhankelijk van het merk. De campers zijn van de merken Sunlight en Dethleffs Deze staan bekend om de Duitse kwaliteit en hoogwaardige afwerking. Jij kunt genieten van een zorgeloze campervakantie met een van onze modellen. Bekijk onze beschikbare koopmodellen of al onze huurcampers hieronder! 

Welke camper past bij jou?