Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Waar op letten bij aankoop camper?

Waar op letten bij aankoop camper? Deze vraag zien we vaker voorbijkomen. Een camper kopen is natuurlijk een hele investering dus je wil wel de juiste keuze maken. Zeker met tweedehands campers is het altijd opletten of je de juiste aankoop doet. Het is belangrijk om voor jouw aankoop goed na te gaan op welke punten je moet letten. Heeft de camper de juiste certificaten? Is hij waterdicht, hoe zit de indeling in elkaar? Daarnaast is er natuurlijk ook altijd nog de ruimte voor jouw eigen wensen. Wil je een handgeschakelde camper of een automaat? Ben je op zoek naar een alkoofcamper of toch een integraalcamper?

Wij van Camperhuren.nl hebben een passie voor campers en camperreizen. Reizen met de camper is volgens ons dé ultieme manier om het maximale uit jouw vakantie te halen. Zelf bieden we ook verschillende camper occasions aan. Het zijn relatief jonge campers met een beperkt aantal kilometers, die nog jarenlang mee kunnen gaan. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Contact

Waar moet je op letten bij de aankoop van een camper?

Wij helpen jou graag verder met onze kennis. Aangezien campers vaak redelijk prijzig zijn, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Naast deze punten moet een camper natuurlijk ook volledig kunnen voldoen aan jouw eigen wensen.

Automaat of handgeschakeld

Je moet ten eerste natuurlijk weten wie er het meest achter het stuur van de camper gaat of gaan zitten. Die persoon of personen kunnen vervolgens beslissen of ze liever een handgeschakelde camper hebben, of juist een automaat. De automaat is afgelopen jaren in populariteit toegenomen. De afweging automaat of handgeschakeld kun je ook makkelijker maken door na te gaan in wat voor gebieden je komt met de camper. Op de platte weg is het erg fijn om een automaat te hebben, maar in de bergen is een handgeschakelde camper fijner. Wanneer je bijvoorbeeld te hoog zit in toeren kan een automaat nog wel eens doorschakelen, waardoor de camper te hard moet trekken. Gelukkig hebben veel automaten van tegenwoordig een speciale stand voor bergritten, dus dan heb je dat probleem niet.

Soort en indeling

Waar op letten bij aankoop camper van Camperhuren.nl? Vooral letten op de soort en de indeling. Wij hebben verschillende soorten campers in ons aanbod die allemaal weer aansluiten op een andere doelgroep. Ga je met jouw grote gezin op vakantie? Ga dan voor een alkoof, daar heb je genoeg ruimte. Ga je alleen met je partner? Kijk naar een half-integraalcamper. De soort en de indeling zijn dus vooral afhankelijk van jouw reisgezelschap. Als je vaak met je gezin op vakantie gaat zal je de overweging moeten maken om een kleine compacte camper te kopen met een hefbed, of juist een ruimer model met drie volwaardige bedden. Ga je voor compact of voor luxe?

Campers kopen

Is alles waterdicht?

Het is slim om te vragen naar een waterdichtheidscertificaat voor aankoop van de camper. Erg belangrijk om hier op te letten, want als ze lek zijn kan de camper gaan rotten. Als dat het geval is kunnen de kosten erg hoog oplopen.

Bij Camperhuren.nl zijn alle modellen gekeurd op waterdichtheid. Zo weet je zeker dat je na jouw aankoop niet voor nare verassingen komt te staan. Bij de overdracht van de camper krijg je het waterdichtheidscertificaat meegeleverd.

Onderhoudsgeschiedenis

Voordat je een camper aankoopt moet je erop letten dat je goed doorvraagt naar de onderhoudshistorie en of alles goed is bijgehouden. Hoelang duurt het bijvoorbeeld nog tot vervanging van de distributieriem? Dit stuk onderhoud is erg prijzig dus je wil natuurlijk weten wanneer dit eraan komt.

Wij zijn zelf altijd helder in al het onderhoud dat er moet gebeuren en dat er is gedaan. Wij laten al onze campers onderhouden door een erkende Fiat-garage. Als je bij ons een camper aankoopt, zorgen wij voor de oplevering dat de opbouw geheel wordt nagekeken. Ook wordt er dan gezorgd voor een laatste onderhoudsbeurt voordat de camper aan jou wordt overgedragen. Wij kunnen daarbij garanderen dat je de eerste 5000 kilometer zonder zorgen kunt afleggen.

Gewicht is belangrijk

Alle campers hebben een maximum qua toegestaan gewicht. Dit gewicht moet je goed in je achterhoofd houden. Het gewicht van de camper die je wil aankopen geeft namelijk aan hoeveel bagage je nog extra mee mag nemen. Dus je moet voor de aankoop al een beetje gaan nadenken over het gewicht van de bagage van jou en jouw reisgenoten.

Wil je meer tips over waar je op moet letten bij aankoop van een camper? Op de website van NKC staan nog meer handige tips!

Bekijk de tips van NKC

Bekijk hier ons aanbod

Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Prijs: van €55.900 voor €53.900 Aantal slaapplaatsen: 2 (3e bed als optie) Bouwjaar: 2018
Prijs: van €49.900 voor €48.900 Aantal slaapplaatsen: 2 (3e bed als optie) Bouwjaar: 2019
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2019
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2018

Een camper van Camperhuren.nl

Bij Camperhuren.nl verkopen wij betrouwbare campers. De campers uit bovenstaand assortiment zijn de gehele levensduur goed onderhouden door een erkende Fiat-garage. Door de verhuur van de camper voorheen staan er al een aantal kilometers op de teller en om deze reden kunnen wij ze tegen een voordelige prijs verkopen. De campers die wij verkopen kunnen nog jarenlang meegaan! Heb je nog vragen of interesse in een camper? Neem contact met ons op of bekijk de andere beschikbare campermodellen hieronder.

Bekijk alle camper occasions

Welke camper past bij jou?