Contact

Waar op letten bij aankoop camper?

Waar op letten bij aankoop camper? Deze vraag zien we vaker voorbijkomen. Een camper kopen is natuurlijk een hele investering dus je wil wel de juiste keuze maken. Zeker met tweedehands campers is het altijd opletten of je de juiste aankoop doet.

Bij Camperhuren.nl verkopen wij betrouwbare campers. De campers uit ons assortiment zijn de gehele levensduur goed onderhouden door een erkende Fiat-garage. Door de verhuur van de camper voorheen staan er al een aantal kilometers op de teller en om deze reden kunnen wij ze tegen een voordelige prijs verkopen. Bekijk ons assortiment hieronder!

Bekijk hier ons aanbod

Prijs: €65.900 Aantal slaapplaatsen: 3 Bouwjaar: 2020
Prijs: €65.500 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: €67.500 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: €73.500 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: €61.500 (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 3 Bouwjaar: 2020
Prijs: € 63.500,- (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: €66.500 Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2020
Prijs: €66.900 (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: € 54.900,- (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 2 (3e bed als optie) Bouwjaar: 2017
Prijs: € 55.900,- (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: €64.900 (beschikbaar per 1/10/2021) Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2020
Prijs: €65.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020

Waar op letten bij aankoop camper?

In dit artikel bespreken wij uitgebreid de punten die je goed in de gaten moet houden bij de aankoop van een tweedehands camper. Van overwegingen in opties tot aan de punten die bij tweedehands campers mogelijk niet in orde kunnen zijn.

Soort en indeling

Waar op letten bij aankoop camper van Camperhuren.nl? Vooral letten op de soort en de indeling. Wij hebben verschillende soorten campers in ons aanbod die allemaal weer aansluiten op een andere doelgroep. Ga je met jouw grote gezin op vakantie? Ga dan voor een alkoof, daar heb je genoeg ruimte. Ga je alleen met je partner? Kijk naar een half-integraalcamper.

Automaat of handgeschakeld

Je moet ten eerste natuurlijk weten wie er het meest achter het stuur van de camper gaat of gaan zitten. Die persoon of personen kunnen vervolgens beslissen of ze liever een handgeschakelde camper hebben, of juist een automaat. De automaat is afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Bekijk ons assortiment!

Campers kopen

Is alles waterdicht?

Het is slim om te vragen naar een waterdichtheidscertificaat voor aankoop van de camper. Erg belangrijk om hier op te letten, want als ze lek zijn kan de camper gaan rotten. Als dat het geval is kunnen de kosten erg hoog oplopen.

Bij Camperhuren.nl zijn alle modellen gekeurd op waterdichtheid. Zo weet je zeker dat je na jouw aankoop niet voor nare verassingen komt te staan. Bij de overdracht van de camper krijg je het waterdichtheidscertificaat meegeleverd.

Onderhoudsgeschiedenis

Voordat je een camper aankoopt moet je erop letten dat je goed doorvraagt naar de onderhoudshistorie en of alles goed is bijgehouden. Hoelang duurt het bijvoorbeeld nog tot vervanging van de distributieriem? Dit stuk onderhoud is erg prijzig dus je wil natuurlijk weten wanneer dit eraan komt.

Wij zijn zelf altijd helder in al het onderhoud dat er moet gebeuren en dat er is gedaan. Wij laten al onze campers onderhouden door een erkende Fiat-garage. Als je bij ons een camper aankoopt, zorgen wij voor de oplevering dat de opbouw geheel wordt nagekeken. Ook wordt er dan gezorgd voor een laatste onderhoudsbeurt voordat de camper aan jou wordt overgedragen. Wij kunnen daarbij garanderen dat je de eerste 5000 kilometer zonder zorgen kunt afleggen.

Gewicht is belangrijk

Alle campers hebben een maximum qua toegestaan gewicht. Dit gewicht moet je goed in je achterhoofd houden. Het gewicht van de camper die je wil aankopen geeft namelijk aan hoeveel bagage je nog extra mee mag nemen. Dus je moet voor de aankoop al een beetje gaan nadenken over het gewicht van de bagage van jou en jouw reisgenoten.

Wil je meer tips over waar je op moet letten bij aankoop van een camper? Op de website van NKC staan nog meer handige tips!

Bekijk de tips van NKC

Welke camper past bij jou?